Erdoğan: Fitch ve S&P terbiyesizlik yapıyor

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Türkiye ekonomisinin notunu düşüren kredi derecelendirme kuruluşlarına böyle yüklendi: "Alakamız yok ama çıkıp kendine göre terbiyesizlik yapıyorlar..."

Erdoğan: Fitch ve S&P terbiyesizlik yapıyor

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, gazete ve televizyon kanallarının genel yayın yönetmenleri, bazı yazar ve akademisyenlerle Vahdettin Köşkü’nde bir araya geldi.

Erdoğan, burada yaptığı açıklamalarda kredi derecelendirme kuruluşlarının Türkiye ekonomisi ile ilgili ‘not indirimi’ değerlendirmelerine çattı, “terbiyesizlik” yaptıklarını söyledi.

Hürriyet gazetesinden Vahap Munyar, bugünkü köşe yazısında Erdoğan’ın ekonomi başlığına ilişkin sözlerini şu şekilde aktardı:

“Not indirimlerinin ekonomik silah gibi kullanıldığını belirtip, şu mesajı verdi:

-Fitch çıkıyor, terbiyesizlik yapıyor. S&P, kendileriyle alakamız yok ama çıkıp kendine göre terbiyesizlik yapıyor. Yok efendim kredi derecelendirme kuruluşu olarak notumuzu düşürüyor.

Not indirimlerinin ekonomik silah gibi kullanıldığını belirtip, şu mesajı verdi:

– Biz onların notlarına bakmayız. Onların not düşürmesi bizi o kadar da ilgilendirmiyor. Yeter ki benim milletim notumuzu düşürmesin.

Yıllık enflasyonun haziran ayı sonunda yüzde 15.7’ye indiğini anımsattı:

– Yıl sonuna kadar hedefimiz enflasyonu tek haneli rakama düşürmek. Faiz oranlarında da yıl sonuna kadar belli bir hedefimiz var ve bunu da başaracağız.

Bu konuda söylediklerimizi özellikle kayda almamızı istedi:

– Faizi ciddi manada düşüreceğiz. Faiz düştüğü anda enflasyonun da ciddi manada düştüğünü göreceksiniz.”