Erdoğan, 'fetvacı'sı Hayrettin Karaman'ın damadını rektör yaptı

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Yeni Şafak yazarı Hayrettin Karaman'ın damadını Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörü olarak atadı.

Erdoğan, 'fetvacı'sı Hayrettin Karaman'ın damadını rektör yaptı

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın 9 üniversiteye yaptığı rektör atamalarına ilişkin kararlar bugün Resmi Gazete’de yer aldı. Erdoğan’ın atama kararları içinde Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörlüğüne atadığı Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz ismi dikkat çekti.

Prof. Dr. Kılavuz, AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “fetvacı”sı olarak tanınan Yeni Şafak yazarı ilahiyatçı Hayrettin Karaman’ın damadı olduğu biliniyor.

Öte yandan Sözcü’den Halil Ataş’ın haberine göre Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz aynı zamanda 679 numaralı KHK’yla görevden alınan Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde görevli Prof. Dr. Mehmet Akif Kılavuz’un de ağabeyi.

‘FETVA’ MAKAMI KAYINBABA!

İlahiyatçı Hayrettin Karaman, tepki çeken “fetva”larıyla tanınıyor. Karaman, görücü usulü olarak kız istemeye giden bir kişinin, abladan vazgeçip kız kardeşine de talip olabileceğini savunmuş, karısı ölen ya da boşanmış olan bir erkeğin, baldızı ile evlenebileceğini fetvasını vermişti. Karaman yine ”rüşvet alana haramdır, verene caizdir” fetvasıyla şimşekleri üzerine çekmişti.

Karaman kadın düşmanı fetvalarının yanı sıra Yeni Şafak’taki köşesinden seçim ve referandum öncelerinde AKP’ye ve Erdoğan’a destek amaçlı verdiği ‘fetva’lar da vermesiyle de hatırlanıyor.