Erdoğan: FETÖ hadisesi bize bir değil bir kaç nesle mâl oldu

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Diyarbakır'da TÜGVA'nın "Gençlik Buluşması" etkinliğinde konuştu.

Erdoğan: FETÖ hadisesi bize bir değil bir kaç nesle mâl oldu

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, yerel seçim çalışmaları kapsamında Diyarbakır’da düzenlediği mitingden sonra, Diyarbakır Seyrantepe Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen TÜGVA 5. Gençlik Buluşması’da konuştu.

Erdoğan, ABD ile Türkiye arasında gerginliğe neden olan S-400 alımına ilişkin “İnşallah geçmişteki pek çok hadise gibi bu meseleyi de akliselimin, mantığın, ortak çıkarların gerektirdiği şekilde halledeceğiz” dedi.

“Mesele S-400 değil, Türkiye’nin Suriye başta olmak üzere bölgesindeki gelişmeler konusunda kendi iradesiyle hareket ediyor olmasıdır.” diyen Erdoğan “Bu konunun, ne NATO ne F35 projesi ne ABD’nin güvenliğiyle uzaktan yakından ilgisi bulunmadığını işin erbabı olan herkes biliyor” ifadelerini kullandı.

Oğlu Bilal Erdoğan’ın yönetiminde olduğu TÜGVA’yı da öven Erdoğan, “Türkiye Gençlik Vakfımız maşallah adeta kendisiyle yarışıyor.” derken, nasıl bir gençlik istediğini şu ifadelerle anlattı:

“Diploma avcılığı yaparak kariyer peşinde koşan değil, hakiki manada ilim ve hikmet arayışında olan bir gençlik istiyoruz. Hepsinde önemlisi imanı ve ahlâkı hayatının merkezine yerleştirmiş bir gençlik istiyoruz. Bunun için 40 yıldır gece gündüz mücadele ediyoruz”

“Bu ülkede kimi zaman sağcı solcu dediler, kimi zaman alevi sünni, kimi zaman ilerici, gerici, kimi zaman Türk Kürt dediler, ama her seferinde nesilleri mahvettiler. En son FETÖ hadisesi bize bir değil birkaç nesle mâl oldu.” diyen Erdoğan, “Tek bir evladımızın dahi terör örgütleri suç yapıları tarafından elimizden koparılmasına rıza göstermemeliyiz, Bizim vatan – millet düşmanlarına kaptıracak tek bir gencimiz yoktur.” diye konuştu.

Erdoğan, konuşmasında TÜGVA mensuplarına şöyle seslendi:

“Bu gençlerimizden sevgili peygamberimiz için hayatını hiçe sayacak Hz. Aliler çıkacaktır. Selahaddin Eyyübiler çıkacaktır. İstanbul’u fetheden Fatih’ler çıkacaktır. Bu gençliğin içinde Çanakkale’de bir Mustafa Kemal, nice kahramanlar çıkacaktır. Bu gençlikten Necip Fazıllar çıkacaktır.”