Erdoğan'dan Fazıl Say'a davet: Külliye'deki operada yapalım

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, ünlü piyanist Fazıl Say’ın Ankara’daki ‘Truva Sonatı’ konserine katılacak.

Erdoğan'dan Fazıl Say'a davet: Külliye'deki operada yapalım

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, ünlü piyanist Fazıl Say’ın Ankara’daki ‘Truva Sonatı’ konserine katılacak.

Fazıl Say, bir süre önce annesinin vefatı dolayısıyla kendisini arayan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı, Truva Sonatı prömiyerine davet etmiş ve ‘Gelebiliriz’ şeklinde yanıt almıştı.

Erdoğan, bu akşam Ankara Congresium salonunda gerçekleşecek konsere ABD’li senatör Lindsey Graham ile görüşmesinin ardından katılacak.

Erdoğan, Fazıl Say’ın konserine katılmak üzere Beştepe’den konser alanına hareket etti.

Erdoğan’ın beraberinde, Cumhurbaşkanlığı ve AKP’den de birçok ismin konser alanında yer aldığı görüldü. Erdoğan’ın katılımı nedeniyle konserin yapılacağı salon içi ve çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı.

Erdoğan, konsere eşi Emine Erdoğan ile beraber katıldı. Say, Erdoğan’a katılımı sebebiyle teşekkür etti.

Konser salonundaki görüntülerde, ABD’li senatör Lindsey Graham’ın da Erdoğan’la beraber konseri izlediği görüldü.

 

Konser sonunda sahneye çıkan Erdoğan şunları ifade etti:

“Sevgili Fazıl, gerçekten bizlere bu prömiyeri çok farklı takdim ettiler. Tabi şimdi Çanakkale eyvallah, İzmir eyvallah, ama şimdi Ankara, İstanbul lazım. Ve Ankara’yı Külliye’deki operada yapalım. Diğerini de İstanbul’da Harbiye merkezde yapalım. O da güzel bir sunumla İstanbullulara ve Ankaralıları bir daha bir araya getirir. Fakat arkadaşlarım bana bir sürpriz yaptılar. Tabi Aşık Veysel olunca aramışlar taramışlar ‘benim yarim kara topraktır’ bunun plağını bulmuşlar. Şimdi ben de bu plağı sevgili Fazıl’a takdim ediyorum.”

Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ın konserden sonra kulise geçtiği ve Fazıl Say ile görüştükten sonra salondan ayrıldıkları belirtildi.