Erdoğan: Ezan düşmanları, 8 Mart'ta işgale girişmek istediler

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, partisinin Ankara Yenimahalle'de düzenlenen mitinginde bir kez daha 8 Mart'taki yürüyüşü hedef aldı.

Erdoğan: Ezan düşmanları, 8 Mart'ta işgale girişmek istediler

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, partisinin yerel seçim çalışmaları için Ankara’yı ilçe ilçe gezmeye devam eden Erdoğan, bugün öğle saatlerinde de Yenimahalle’de düzenlenen mitingde toplanan kalabalığa konuştu.

Erdoğan’ın buradaki konuşmasında ağırlığı beklendiği üzere dincilik ve milliyetçilik pompalayan hamasi söylemler oluşturdu.

Mitingde Taksim’deki Feminist Gece Yürüyüşü’nden, ezanın ıslıklandığı yalanına kanıt olarak gösterilen video kaydını izleten Erdoğan, “Siz bu ezan düşmanları ile berabersiniz. Meral Hanım siz ezan düşmanları ile berabersiniz. HDP’yi söylememe zaten gerek yok. Üzülerek söylüyorum ki saadet de onlarla beraber. Bayrağımızı yakanlar bunlar. Bu dörtlü çete bunlarla beraber mi? Ezanımıza tahammül edemeyenler bunlar. Utanmadan CHP’nin sözcüsü ‘Onlar düdükleri polise karşı öttürdüler’ diyor. Siz kimi aldatıyorsunuz? Bu milleti enayi mi zannediyorsunuz?” diye konuştu.

“İŞGALE GİRİŞMEK İSTEDİLER, TEPELERİNE BİNERİZ”

Erdoğan, toplantı ve gösteri yürüyüşleri ile ilgili kanunu hatırlatarak 8 Mart günü İstanbul Valisi’ne izin alıp almadıklarını sorduğunu, gösterinin izinsiz düzenlediği yanıtı aldığını söyledi. Erdoğan, “Taksim Meydanı’na, İstiklal Caddesi’ne farklı ara sokaklardan girerek işgal hareketine girişmek istediler. Türkiye hukuk devleti içinde halkını hukukunu korur ama teröre yönelik adım atanlara göz açtırmaz. Bütün polisimizle, askerimizle tepelerine tepelerine bineriz.”

Erdoğan’ın açıklamalarının diğer kısımları şöyle:

“ÖZHASEKİ SEMBOL BİR İSİMDİR”

17 yıldır olduğu gibi sizlere mahcup olmayacağız. 1 Mart’ta Yenimahalle’nin hasretine son vermemiz gerekiyor, Yenimahalle’yi yeni bir vizyonla buluşturmalıyız. Veysel Tiryaki 3 dönem yani 15 yıl Altındağ’da belediye başkanlığı yaptı. Tecrübeyse tecrübe, gençlikse gençlik. Dinamik, çalışacak, tecrübeli arkadaşlara ihtiyacımız var. Altındağ’ı Ankara’nın en gözde yerleşim yerlerinden biri haline getirdi. Vatandaşlarımızın gururla misafirlerini götürdüğü yerlerde Veysel Bey’in imzası var.

Mehmet Özhaseki, belediyecilikte sembol bir isimdir. 5 dönem yani 25 yıl Kayseri’de belediye başkanlığı yaptı. AK Parti ve Cumhur İttifakı olarak deneyimli isimlerle karşınıza çıktık, Ankara’ya tecrübe ve vizyon yakışır dedik.

“KENDİSİ GİBİ SÜREKLİ KAYBEDEN BİRİNİ ADAY YAPTI”

Peki muhalefet ne yaptı? Biz başarıyı ödüllendirirken onlar ne yaptı? Tencere yuvarlanır, kapağını bulurmuş. Bay Kemal de büyükşehirde tam kendisi gibi birini buldu. 9 yılda 9 seçim kaybeden CHP Genel Başkanı, Ankara Büyükşehire kendisi gibi sürekli kaybeden birini aday yaptı. Daha önce iki kez ret yemiş, geçmişte belediye başkanlığı yaptığı yerde bile yüzde 10’u zor bulan birini aday yaptılar.

Seçim öncesi CHP kapısından ayrılmayan, sonra istifa edip alengirli işlere bulaşan zatı ‘işte adayımız’ diye yine Ankara’ya dayattılar. Sadece bununla da kalmadılar, bölücü örgütün siyasi uzantılarını da kollarının altına aldılar. Marjinalleri, sapkınları, ezan-bayrak karşıtlarını da ittifaka dahil ettiler.

“BİR BUKALEMUN İTTİFAKI OLUŞTURDULAR”

Nabza göre şerbet veren, Doğu’da bölücü, Batı’da Atatürkçü, Ankara’da ülkücü olan, her şekle giren bir bukalemun ittifakı oluşturdular. CHP’nin başındaki zat Ankara’da bozkurt işaretiyle dolaşıyor. Yanındaki hanım da vatan millet edebiyatı yapıyor. HDP’nin Ankara’da neden aday çıkarmadığını niçin anlatmıyorlar.

Kürdistan diye bir bölgemiz var mı? Kürt olmadığı halde Kürtleri istismar ediyor. Kürdistan’ı çok seviyorsa defolsun oraya gitsin. Benim ülkemde böyle bir yer yok. Biz bölgelerimiz, topraklarımız üzerinde ameliyat yaptırtmayız.”