Erdoğan Düzce'de ağzını bozdu: Kılavuzu karga olanın, nokta nokta... Anladınız değil mi?

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Düzce'deki seçim mitinginde CHP lideri Kılıçdaroğlu'nu hedef alırken ağzını bir kez daha bozdu.

Erdoğan Düzce'de ağzını bozdu: Kılavuzu karga olanın, nokta nokta... Anladınız değil mi?

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, yerel seçimlere günler kala partisinin Düzce mitinginde kendisini dinleyen kalabalığa hitap etti.

Erdoğan konuşmasında 17 yıldaki AKP hükümetlerinin “icraat”larını anlatırken, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na çirkin bir ifadeyle yüklendi. Erdoğan, “Hani CHP’nin başındaki zat, ’17 yıldır ne yaptınız?’ diye soruyor ya, Kılavuzu karga olanın nokta nokta; anladınız değil mi dediğimi?” dedi.

Erdoğan’ın açıklamalarının bazı satır başları:

‘ŞİMDİ DERSİN SIRASI’ DEĞİL MESAJI

“Düzce depremde ağır yaralar aldı. Yıkımın izlerini silmek için her türlü gayreti gösterdik. 6266 konut yaptık. Pazar günü tüm vatandaşlarımı sandığa gitmeye davet ediyorum. Milli iradenin tecelli ettiği yer seçimdir, sandıktır. Pazar günü sandığa gitmeyen her vatandaşımız, kendi iradesini oraya gidip oyunu kullananların insafına terk ettiğini bilmelidir. Kızgınlık, küskünlük, ders verme hissiyatı başka şeydir, sandıkta milli iradeye sahip çıkmak başka şeydir.

KARARSIZLARA KORKU: BAŞINIZA ÇORAP ÖRECEKLER

Pazar günü sandığa gitmeyen her vatandaşımız kendi iradesi başkasının insafına bırakmış olacaktır. Kullanılmayan her oy, bu milletin başına çorap örmek isteyenlerin ekmeğine yağ sürecektir. 16 Nisan halk oylamasının ardından partimizin genel başkanlığına yeniden geldiğimizde teşkilatlarımızda ve belediyelerimizde epeyce bir çalışma yürüttük. Yol arkadaşlarıma söz veriyorum. Millete ve ülkeye hizmet etmek için kendisine verilen imkanları çarçur edenlerin aramızda yeri yoktur.

BAŞKA PARTİDEN ADAY OLANLARA: ACIDIM…

Milletimizin gönlünü kıran bizim gönlümüzü kırmış demektir. Bunun hesabını verir. Kendini ulaşılmaz yapan herkes bizi de defterinden silmiş demektir. Böyle bir yanlışa diğer partilerin adayları düşebilir ama bir AK Partili bu hataya düşmez. Dün Adıyaman’daydım. Van’daydım. Acıdım. ‘Neden?’ diyeceksiniz. Bir taraftan dava diyeceksin, öbür taraftan da hiç olmayacak bir siyasi partide aday olacaksın. AK Parti’de siyaset yaparken sırf aday olamadın diye başka bir partiye gideceksen bunun adı nefsine hizmet çabasıdır.

ANKARA ‘ELEŞTİRİ’Sİ: SOYİSMİ YAVAŞ OLAN ADAMA MI OY VERECEKSİNİZ?

Kürt kardeşlerime sesleniyorum. Mehmet Özhaseki kardeşim orada dururken, oyunuzu soyadı Yavaş olan bu adama mı vereceksiniz? Pazar günü bunlara bir Osmanlı tokadı vuralım.

‘Batıda AK Parti’ye kazandırmayacağız’ diyor. Benim Kürt vatandaşlarımın oyları senin iradende mi? Senin ipoteğin altında mı? Kürdistan’ı çok seviyorsa Irak’ın Kuzeyinde Kürdistan var. Defol git.

“SANDIK NAMUSTUR”

Sandığa gitmemek, ülkeye ve millete ceza vermektir. Pazar günü tarihimin en büyük katılım oranlarından biriyle seçimi tamamlayacağımızı umuyorum. Bizim demokrasimizde sandık namustur.

KILIÇDAROĞLU’NA ÇİRKİN GÖNDERME

“Hani CHP’nin başındaki zat, ’17 yıldır ne yaptınız?’ diye soruyor ya, şimdi size bir görüntü izletmek istiyorum. (Erdoğan, 17 yılda Düzce’de yapılan hizmetleri izlettirdi.) Kılavuzu karga olanın nokta nokta; anladınız değil mi dediğimi. Biz hamdolsun Türkiye’ye her alanda çok önemli yatırımlar yaptık. Toplamda 11 katrilyon Düzce’ye yatırım yaptık. İnsanın olduğu yerde yatırım noktalanmaz.”