Erdoğan devam ediyor: Hadi biz hatalıyız, peki hırsızın hiç mi suçu yok?

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, öğlen cami açılışında 23 Haziran seçimleri için "hırsızlara bu işi bırakmayacağız" demişti. AKP lideri aynı söylemi bu kez farklı şekilde iftar yemeğinde devam ettirerek "Hadi bizim hata payımız var, peki hırsızın hiç mi suçu yok?" dedi.

Erdoğan devam ediyor: Hadi biz hatalıyız, peki hırsızın hiç mi suçu yok?

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İstanbul’da esnaflara verdiği iftar yemeğinde konuştu.

Erdoğan, yine miting konuşmasına çevirdiği sözlerine İstanbul’daki AKP belediyeciliğini överek başladı. “Hamd olsun el birliğiyle İstanbul’u bir dünya şehri haline getirdik.” diyen Erdoğan, “Eksiklerimiz yok mu? Elbette var. Bunları birlikte çözeceğiz. Yeter ki gönül bağımız güçlü olsun, yeter ki kalpten kalbe giden o yol hep açık kalsın.”dedi.

AKP lideri, dinleyenlerine “Aramıza kimsenin girmesine izin vermeyelim, ne yapılacaksa gelin birlikte yapalım” diye seslendi.

Sık sık saldırı haberleriyle gündem olan UBER konusuna da değinen Erdoğan, “UBER Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti olarak bizde bitmiştir. Böyle bir şey yok. Bizim literatürümüzde UBER diye bir şey yok. UBER olayının korsan taksicilikten bir farkı yok. Taksilerimizi icabında yenileyeceğiz, gerekli desteği veririz. Taksi modellerinde bile değişime gidilebilir, dünyanın bazı ülkelerinde bunlar farklılık arz ediyor, bu adımı atarız.” diye konuştu.

“23 HAZİRAN’DA DA KAZANIRSINIZ?”

Erdoğan daha sonra da sonuçları iptal edilen ve 23 Haziran’da yeniden yapılacak olan İstanbul seçimleri için konuştu.

“YSK’nin tespitlerine göre İstanbul’daki 31 bin 186 sandığın 754’ünün başkanları açıkça kanuna aykırı şekilde atanmıştır. İşte hırsızlık burada.” diyen AKP’li Cumhurbaşkanı şunları söyledi:

“18 sandığın sayım döküm cetveli bulunamadı. Birileri bu karar sebebiyle hem YSK hem AK Parti’ye saldırıyor. Bu kesimler bu tablo karşısında ne yapmamızı bekliyordu? Hadi diyelim ki sandıklara yeteri kadar sahip çıkamadığımız için bizim de hata payımız var. Peki hırsızın hiç mi suçu yok? Herkesin bu karara saygı duyması gerekir. 31 Mart’ta hakkıyla kazanmışsanız 23 Haziran’da da kazanırsınız. İstanbul halkının bir yanda 212 bin diğer yanda 30 bin oyuna halel gelmesine göz mü yummalıydık. Peki hırsızın hiç mi suçu yok? Biz milletin hakkını hukukunu savunmayı sürdüreceğiz, biz size inanıyoruz.”