Erdoğan cami açılışında: İşte hepimiz aynı saftayız, zengin-fakir var mı?

Erdoğan, cami açılışında yaptığı konuşmada "Bizim dinimizde masum bir insanı katletmek tüm insanlığı katletmekle eş değerdir. Müslüman terörist olmaz ve İslam'dan terörist çıkmaz." ifadelerini kullandı.

Erdoğan cami açılışında: İşte hepimiz aynı saftayız, zengin-fakir var mı?

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, NATO Zirvesine katılmak için gittiği İngiltere’de Cambridge Camisi’nin açılışına katıldı.

Açılışta yaptığı konuşmada “Terörle İslam kelimelerini yan yana getiremezsiniz. Eğer bunu yapmaya devam edecek olursanız biz de onlara lanet okuyoruz.” diyen Erdoğan, ” Zira İslam’ın içinden veya Müslümanların arasından bir terörist çıkıyor diye İslam’ı lekeleyemezsiniz. ‘İslami terör’ diyemezsiniz. Şu anda Cumhurbaşkanı olduğum Türkiye, DEAŞ’a karşı dünyada en büyük mücadeleyi veren ülkedir. Bizim kadar DEAŞ ile mücadele eden bir ikinci ülke yoktur ve ciddi manada şu anda cezaevlerimizde DEAŞ’lılar vardır. Sadece Suriye El-Bab’da 3 bini aşkın DEAŞ’lıyı etkisiz hale getirdik, hala da devam ediyoruz. Çünkü DEAŞ’lının İslam ile alakası yoktur ve onlar bizden değildir. Bizim dinimizde masum bir insanı katletmek tüm insanlığı katletmekle eş değerdir. Müslüman terörist olmaz ve İslam’dan terörist çıkmaz.” iddiasında bulundu.

“Camiler, her gün 5 vakit okunan ezanlarıyla Müslümanları ibadete, insanlığı ise barışa, felaha ve tevhide çağırır. Her cami Allah’ın ‘El-Cami’ isminin yeryüzündeki tecellisi ve tezahürüdür.” ifadelerini kullanan AKP’li Cumhurbaşkanı, “Bu kubbe altında rütbelerin, zengin veya fakir olmanın, işçi ya da işveren olmanın, Arap, Türk, Kürt, Afrikalı, Asyalı olmanın hiçbir önemi yoktur. İşte hepimiz aynı safta, bir aradayız. Zengin-fakir var mı? Yok. Arap-beyaz var mı? Yok. Hep birlikte buradayız. Burada ayrımcılık yok, burada olmadığı gibi işte meydanlarda, sokaklarda, caddelerde de olmamalıdır.” dedi.