Erdoğan: Bunların aday olmaması lazım, seçim akşamı anında gereği yapılacaktır

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 'Cumhur İttifakı' dışındakilere yönelik "terör" suçlamasıyla tehditlerine devam etti.

Erdoğan: Bunların aday olmaması lazım, seçim akşamı anında gereği yapılacaktır

Çankaya Köşkü’nden gerçekleştirilen bir televizyon yayınında konuşan AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, yerel seçim gündemine ilişkin konuşurken, 31 Mart sonrası için ‘Cumhur İttifakı’ dışındaki partilerin adaylarına yönelik tehditlerini sürdürdü.

Kendisini yargı yerine koyan Erdoğan, “YSK bu GBT olaylarını tam manasıyla çıkartmıyor. Bunların aday olamaması lazım.” dedi ve “Seçim akşamı, iş bitti neticeler belli oldu. Bunların içinde terörle iltisaklı, ilgili olanlar varsa biz artık öyle 5,6,7 sene bekleyemeyiz.” ifadelerini kullandı.

Erdoğan’ın sözleri şöyle:

“Yasa teröre yardım ve yataklık yapmak suçtur. Teröre destek vermek suçtur. Terörün propogandısını yapmak suçtur. Finanse etmek de suçtur. Milletiyle omuz omuza olması gereken belediye başkanları terör örgütleriyle omuz omuza oluyorsa bunun elbet bir karşılığı vardır, bir bedeli olacaktır. Millet kendisine hizmet eden belediyecilik istiyor. Gerçekçi olalım. Eğer burada, zaten birçoğunun künyesinde, GBT’sinde neler var neler yok bunları söyledim. YSK bu GBT olaylarını tam manasıyla çıkartmıyor. Bunların aday olamaması lazım. Herhalde sayı çok fazla olduğu için bunlarla baş edemiyor. Millet çukur kazanları değil gül bahçeleri yetiştirenleri hayal ediyor. Diyarbakır çok güzel örnektir. Oradaki kayyum belediye başkan adayımız. Aynı şekilde Mardin, Siirt bu güzellikleri yakaladı. Aynı şekilde Van. Seçim akşamı, iş bitti neticeler belli oldu. Bunların içinde terörle iltisaklı, ilgili olanlar varsa biz artık öyle 5,6,7 sene bekleyemeyiz. Anında gereğini yasal olarak, savcılıklar inanıyorum ki yapacaktır. Bu milletin parasını çarçur edecek olanlara buralar teslim edilmeycektir. Bu işi vakit kaybetmeden götürmemiz lazım ki, yerelde de bu millet hak ettiği hizmeti alabilsin.”

KENDİNİ ATATÜRK’LE KIYASLADI: ONUN BAŞINA GELENLER BENİM BAŞIMA GELİYOR

Erdoğan programda, Mustafa Kemal Atatürk aleyhinde çeşitli yabancı basın yayın organlarında yer alan ifadelerin yer aldığı videonun gösterilmesinin ardından ise şu açıklamada bulundu:

“Ben burada CHP’ye gönül veren kardeşlerime, Atatürk’ün kurduğu partinin destekleyenleri olarak bu kardeşlerime… Şu anda Gazi Mustafa Kemal’in o zamanlar başına gelenler ya da ona atfedilenlerin bugün benzeri benim başıma geliyor. Bay Kemal’e söylemiyorlar. Niye? Çünkü ondan böyle bir şey, saldırı olmaz. Onun böyle bir şeyi yapma gayretinin olması zaten mümkün değil. Biliyorlar ki bu işi yaparsa bu noktada Erdoğan yapar. Onun için de Norveç’teki de bunu söylüyor, Yeni Zelanda’daki de bunu söylüyor.”