'Herkesin cumhurbaşkanı' Erdoğan: Cumhurbaşkanının yanında olduğu belediye güçlü olur

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Tuzla mitinginde yaptığı konuşmada "herkesin cumhurbaşkanı" olduğu iddiasında bulunurken, belediyelerin kendi partisinde olması durumunda devlet desteği avantajının olacağını söyleyerek kendi iddiasını çürüttü.

'Herkesin cumhurbaşkanı' Erdoğan: Cumhurbaşkanının yanında olduğu belediye güçlü olur

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, seçimlere 2 gün kala İstanbul ilçelerinde 8 saat içerisinde yapacağı tam sekiz mitingin ilk ayağı olarak Tuzla’da konuştu.

Erdoğan konuşmasında bir yandan herkesin cumhurbaşkanı olduğunu öne sürerken, diğer yandan da belediye yönetimlerinde kendi partisinin olması halinde bu belediyelerin Cumhurbaşkanlığı olarak arkasında olacağına dikkat çekip oy istedi.

Erdoğan’ın konuşması şöyle:

“Türkiye’yi büyütmeyi sürdüreceğiz. İstanbul’un sıkıntılarını, sorunlarını çözmeye devam edeceğiz. 4,5 sene bu kardeşiniz Cumhurbaşkanı. Sizlerle birlikte bu yolda emin adımlarla yürümemiz lazım.

Unutmayın, cumhur güçlü olursa Cumhurbaşkanı da güçlü olur. Unutmayın, Cumhurbaşkanının yanında olduğu bir büyükşehir belediyesi, ilçe belediyeleri onlar da güçlü olur. Türkiye’nin, Türk milletinin Cumhurbaşkanı olarak büyük bir hassasiyetle yolumuza devam edeceğiz. Kimseyi ayırmayacak, kimseyi dışlamayacak, ebedi kardeşliğimize sıkı sıkıya sarılarak 82 milyonun her bir ferdinin huzuru için gayret göstereceğiz.

Biz şahsımıza oy verenleri değil, 82 milyonun cumhurbaşkanıyız. Biz evine helal rızık götürmek için emek veren işçimizin, esnafımızın, üreten girişimcilerimizin Cumhurbaşkanıyız.”

“BOŞ BİNAYA YERLEŞMİŞLER”

Erdoğan, Ankara Siteler’deki 5 atık kağıt işçisinin yanarak ölümüne ilişkin de açıklamada bulundu. Erdoğan, “Bugün Ankara’da çıkan yangında 5 kardeşimiz yanarak öldü, 11 kardeşimiz ağır yaralı. Metruk denilebilecek noktada. Boş bina diye oraya yerleşen vatandaşlarımız böyle bir durumla karşı karşıya kaldı. Onun için bizim verdiğimiz mesajları ne olur, dikkate alın. Benim insanım modern bir yaşam tarzına ulaşsın. Bunun için biz sizin hizmetkarınız olarak yapalım, siz de huzur içinde yaşayın.” dedi.