Erdoğan: Bu seçim ders verme seçimi değil

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Konya mitinginde "Bu seçim ders verme seçimi değil" dedi.

Erdoğan: Bu seçim ders verme seçimi değil

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, yerel seçimler çerçevesinde gerçekleştirdiği mitingler kapsamında Konya’da konuştu.

Erdoğan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun geçtiğimiz günlerde haberlere yansıyan “Bu seçim ders verme seçimi değil” sözünü tekrarladı. AKP lideri, “Birileri AK Parti’ye ders vermek istiyormuş. Dönem ders verilecek değil, iki elin parmakları gibi sımsıkı bir araya gelinecek dönemdir.” ifadelerini kullandı.

Erdoğan, CHP lideri Kılıçdaroğlu’nu da Yeni Zelanda saldırısına ilişkin yorumu nedeniyle hedef alarak, “Üzüldüğüm ne biliyor musunuz, yeni Zelanda’daki bu insanın pozitif yaklaşımı ve o terörist. Bir de Avustralya’daki terörist, ahlaksızca konuşuyor: Tabii bu teröristin bir benzeri de Türkiye’de var.” dedi.

Erdoğan’ın konuşmalarından bazı satırbaşları şöyle:

“EN KRİTİKLERDEN BİRİ”

Konya’da yaşamak başkadır Konya’yı yaşamak da başkadır. Buradan özellikle gençlerimize bir çağrıda bulunmak istiyorum. Ülkemizin en genç Büyükşehir belediye başkan adaylarından birini sizlerin emrine verdik. Uğur kardeşimin bir eksiği var saçları eksik ama dinamik ve içimizden biri. Size efendilik yapmaya değil, hizmetkar olmaya geldi. Hatay’da CHP’li aday oy var, hizmet var diyor. Sen kimsin? Ama biz milletimize efendi olmaya değil hizmetkar olmaya geldik.

Birileri asla ilgisi ve orantısı olmaya gerekçelerle AK Parti’ye ders vermek istiyormuş. Ama unutmayalım ki dönem, ders verilecek değil iki elin parmakları gibi sıkı sıkıya bir araya gelecek dönemdir. Türkiye 2002 yılından beri belki de en kritik seçimlerden birini 31 Mart’ta yaşayacaktır.

“TERÖRİST SENATÖRÜN BİR BENZERİ TÜRKİYE’DE”

Bugün İslam İşbirliği Teşkilatı Konferansına dönem başkanı olarak katıldım ve İslam ülkeleriyle bir araya geldim. Bu toplantıda Yeni Zelanda’dan da başbakan yardımcısı ve devlet bakanı bir bayan da geldi. Dertleştik. Neler yapılmalı kararını verdik. Üzüldüğüm ne biliyor musunuz Yeni Zelanda’daki bu kişini pozitif yaklaşımı ve diğer yanında Avustralya’da konuşan terörist senatör… Onun bir benzeri de Türkiye’de var. Sıkıntı orada… Özellikle CHP’ye gönül verenlere sesleniyorum. Böyle bir adama siz daha ne kadar oy vereceksiniz? ‘İslam dünyasından kaynaklanan terör’ diyor! Biz batıya anlatamadık bugüne kadar, demek ki sana da anlatamamışız. Sen tehlikeli bir adamsın. Girdiğin bütün seçimleri kaybettin. Bunu da kaybedeceksin.

AKŞENER’E ‘GÜYA HANIMEFENDİ’, KILIÇDAROĞLU’NA YENİ SOPA…

İçlerinden biri var güya hanımefendi (Meral Akşener) ‘yurt konseyi’nin temsilcisi, ‘ayın 15’inden sonra Başbakan olacağım’ dedi. Oldu mu? Şu anda senin iyi günlerin. Sen Erdoğan’a söylememiş olduğu sözleri söylemiş gibi yaptın, asıl fatura sana kesilecek. Ben halkıma nasıl terörist derim? Bu ülkede adalet var gereken hesabı vereceksin,. Dirsek temasında olduğun Bay Kemal vekilliğine güveniyor. Onunla ilgili çalışmaları da avukatlarımla yaptırıyorum. Seçimden sonra bir taraftan parlamento bir taraftan yargıyla işin üzerine gideceğiz, bu seçimi sırf kızgınlıkla sandık hesaplaşmasına döndürmeye çalışanlar şunu aklından çıkarmasın hesap sorulacaktır.

‘ALTERNATİF ARAMAYIN’ UYARISI

Bu seçimi hiçbir alternatife dayalı olmadan sırf kızgınlıkla veya kırgınlıkla sandık hesaplaşmasına çevirmeyi düşünenler şu gerçeği aklından çıkarmamalıdır; böyle bir durumda asıl hesap, seçimden sonra Türkiye’den ve Türk milletinden, dışarıdakiler tarafından sorulacaktır.

Kararlarımızı alır ve uygularken sadece kendi hissiyatımızı değil evlatlarımızın geleceğini de göz önünde bulundurmalıyız. Siyaset aynı zaman kızgın yürekleri soğutma işidir.

Millete efendilik yapan hiç kimsenin bizimle yürümemiz mümkün değildir. Bunlar AK Parti’nin içinde yer alamaz. Hatalar olabilir ama AK Parti hiçbir zaman, hepsi de tarihe gömülen kimliksiz, kişiliksiz, davasız, vizyonsuz partilerden biri haline dönüşmeyecektir. AK Parti’nin kapısından içeri yanlış bir kişi giremez.

KONYA’YA SİLAH FABRİKASI KURULACAK

Konya’ya 17 senede 51 katrilyon yatırım yaptık. Konya’ya iki devlet üniversitesini kazandırdık. Konya’da 2 millet bahçesi daha yapmak için çalışmalara başladık. 10 sağlık tesisinin yapımı sürüyor. Şehir hastanesi yüzde 60 bitmiş vaziyette. İstanbul’da Marmaray, İzmir’de Egeray gibi Konya’ya da yeni bir raylı sistem projesi kazandırıyoruz. Konya’ya 21 baraj ve 28 gölet inşa ettik. 9 baraj daha yapıyoruz. Konya Karapınar endüstri bölgemize faaliyete geçirmek için çalışma başlattık. 300 dönüm hazine taşınmazı üzerine savunma sanayi için ASELSAN tarafından uzaktan komutalı silah sistemleri üzerine fabrika kurulacak.

GOLAN’IN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

Sayn Trump, tarihi bilinci önemli bunu yenilememiz lazım. Golan’la ilgili BM’nin verdiği kararlar var. İsrail’in burada hükmü yok. Burada da söylüyorum; sonuna kadar Golan Tepeleri’nin de takipçisi olacağız.