Erdoğan: Bizden başka Suriye ile ilgilenen herkesin amacı petrol

Erdoğan, ABD tarafından yapılan Suriye'nin petrol bölgeleri konusunda yaptığı açıklamalara atıfta bulunarak; "Bizden başka Suriye ile ilgilenen herkesin öncelikli amacının petrol kaynakları ile ilgilenmek olduğu ortaya çıkmıştır" diye konuştu.

Erdoğan: Bizden başka Suriye ile ilgilenen herkesin amacı petrol

Erdoğan, Beştepe’de 29 Ekim Cumhuriyet’in ilanı vesilesiyle kabul töreni düzenledi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, bu yıl konuk listesini esneterek pek çok medya grubunu ve kişiyi Beştepe’de davetli olarak kabul etti.

Erdoğan, ABD tarafından yapılan Suriye’nin petrol bölgeleri konusunda yaptığı açıklamalara atıfta bulunarak; “Bizden başka Suriye ile ilgilenen herkesin öncelikli amacının petrol kaynakları ile ilgilenmek olduğu ortaya çıkmıştır” diye konuştu.

Erdoğan’ın konuşmasından satır başları şöyle:

“Barış Pınarı Harekatının cereyan ettiği böyle bir dönemde sizleri cumhuriyetimizin kuruluşunun 96. Yıl dönümünde en kalbi duygularla selamlıyorum.”

“Cumhurbakanlığı Külliyesi’ne bu gazi mekana hoş geldiniz.”

“Sizlerle birlikte yurtiçinde ve yurtdışında yaşayan tüm vatandaşlarımın Cumhuriyet bayramını tebrik ediyorum.”

“Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, silah arkadaşları ve yeni ülkemizin kurulmasını sağlayan tüm şehitlerimize rahmet diliyorum.”

“Bugün de ülkesi, bayrağı, kutsalları söz konusu olduğunda gözünü kırpmadan şehadete yürümek isteyen 82 milyon var. Bu millet bu kararlılığı 15 Temmuz başta olmak üzere her daim gösterdi. Terör örgütleri arkasındaki desteklere rağmen başarılı olamıyorsa milletimizin bu duruşu sayesinde.”

“Son dönemde yürüttüğümüz harekatlar da bu iradenin bir parçasıdır. Türkiye milli güvenliği ve tarihi sorumlulukları söz konusu olduğunda kimseye bakmadan ve kimseden icazet almadan sadece kendi kararı ve imkanlarıyla istediğini yapabileceğini göstermiştir.”

KARDEŞ SURİYE

“Tüm dünyada terör örgütleri karşısında sergilenen ikircikli, hatta iki yüzlü tavrı da tüm açıklığıyla ifşa etmiştir.”

“Barış Planı Harekatı için bizi arayan hiçbir ülke şehiT olan ve yaralanan asker ve vatandaşlarımız için bizi aramadılar. Bizi arayanlar sadece teröristleri korumak, kurtarmak ve savunmak için nefes tüketti.”

“Bir damla petrolü bir damla kandan daha değerli gören ilkel anlayış tüm çıplaklığıyla karşımızda durmaktadır. Türkiye dışında her kim Suriye halkının canını düşünüyorsa açık söylüyorum yalan konuşuyordu. Bizden başka herkesin amacının petrol kaynaklarını kontrol etmek olduğu son iki haftada ortaya koydu. Suriye’ye baktığında petrol veya güç fırsatı değil de sadece can, kardeş gören tek ülke Türkiye’dir.”

“Gerekirse bedel ödeyeceğiz ama asla çocuklarımızı, ecdadımızı mahcup edecek bir yanlışa düşmeyeceğiz. Biz asla onlar gibi olmayacağız, kendimiz gibi davranmaya devam edeceğiz. Biz bu sayede 2200 yıllık kesintisiz bir devlet geleneğine sahip olmayı başardık. Biz rol yapmıyoruz, PR yapmıyoruz, illüzyon yapmıyoruz. Önce hep insan dedik. Çünkü biz buyuz.”

“Terör örgütleri arkalarındaki devasa desteğe rağmen ülkemizde başarılı olamıyorsa milletimizin bu dirayetli duruşu sayesindedir, Barış Pınarı bu mücadelenin birer parçasıdır.”

‘RABİA’LI 29 EKİM TÖRENİ

“Türkiye’nin gücü ve bekası söz konusu olduğunda birlik ve kardeşlik içinde hareket edebilme kabiliyetinden geliyor. Bu nedenle hedeflerine ulaşamayanlar her fırsatta milletimizin birliğini beraberliğini hedef alıyor. Barış Pınarı Harekatı bir kere daha gösterdi ki milletimizin birliğini yok etme çabası beyhudedir. Malazgirt’ten İstiklal Harbi’ne uzanan ve günümüze gelen kadim tarihi yürüyüşümüzde bu gerçek hiçbir zaman değişmedi. Biz her fırsatta ne diyoruz: Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet.” (Konuklar da Rabia işaretiyle destek verdi)

“Milletimizin bu hasretini sürekli ifade ediyoruz. Ve her dönemde olduğu gibi kimi gafletten kimi bilinçli bir şekilde ülkesinin karşısında olanlar vardır. Ama hamdolsun ki bunların sayısı çok değil. Bir olmaya, diri olmaya, kardeş olmaya, Türkiye olmaya devam ettiğimiz sürece bizi kimse yenemez.”

“Son dönem yaşadığımız bazı sıkıntılar 2023 hedeflerimizin gerçekleşmesini ötelemiş olabilir, ama bu hedeflere ulaşmakta kararlıyız. Hem vatandaşlarımız hem de yüzünü bize yöneltmiş herkes için buna mecburuz. Bu millet dünyanın en büyük 10 ülkesinden biri olmayı hak ediyor, bu millet güvenli yaşamayı hak ediyor.Bu şekilde 2053 ve 2071 vizyonlarını da hayata geçirme imkanına sahip olacağız.”

“Bölgemizdeki tüm devlet ve toplumlara çağrıda bulunmak istiyorum. Gelin bu kutlu yürüyüşe katılın. Biz güvenliğimizi de refahımızı da dostlarımızla paylaşmaktan memnuniyet duyarız.”

“Gittiğimiz her yere kavga değil, sevgi götürme gayretidir. Bu sebeple gözümüz toprağın altındaki ya da üstündeki zenginliklere değil sadece insanların gönlüne yöneliyoruz. Bu anlayışla dünyanın her yanında edindiğimiz milyonlarca dostluğumuz en büyük kararlılığımızdır.”

“Cumhuriyetimizin 50. ve 75. yıl dönümleri coşkuyla kutlandı. Bu sene 19 Mayıs’la birlikte İstiklal Marşı’nın 100. yılına dönüşünü kutlamaya başladık. Seneye TBMM’nin 100. yılını kutlayacağız. Sonraki sene 29 Ekim’in 100. yılını kutlayacağız.”

BU TOPRAKLARDA, DENİZLERDE HAKLARIMIZ VAR

“Batı bu denizlerde dolaşan gemilerimizden çok rahatsız oluyor, bu nedenle ‘çekilin’ diyor. Bu topraklarda, denizlerde haklarımız var. Hakkımız olmayan yerde işimiz yok.”

Erdoğan konuşması sırasında TCG Gökçeada Fırkateyni, Hava Kuvvetleri Komutanlığı, Barış Pınarı Harekatı bölgesinden Resulayn’da ve Tel Abyad’da görev yapan askerler ile canlı bağlantı gerçekleştirdi. Buralarda görev yapan askerler de Cumhuriyet mesajlarını iletti.

“Deniz, Hava, Kara gücümüzü temsilen askerlerle görüştük. F-16 pilotumuzu Diyarbakır’dan dinledik, her şeye hazır konumdalar. Özellikle bütün teröristlerin inlerine giriyorlar ve girmeye devam edecekler. Allah yar ve yardımcıları olsun.”

“Rasulayn’daki komutanımıza da teşekkür ediyoruz. Ankara’dan Milli Savunma Bakanı’mız, Genelkurmay Başkanımız ve tüm milletimiz size sevgi ve saygılarını gönderiyor. Şu ana kadar harekatımızı başarıyla sürdürdünüz.”

“(Doğu Akdeniz) Bu topraklarda, denizlerde bizim haklarımız var. Bizim hakkımız olmayan yerde işimiz yok. İslam medeniyetinin en güçlü temsilcisi olarak kalmayı başardık, sömürgemiz olmadığı halde başımız dik yaşamayı başardık bu topraklarda.”

ÖSO’YU DA ANDI

“Rusya, terör örgütlerinin buradan tamamiyle çıkarıldığı bilgisini yetkili mecilerimize vermiş bulunuyor. Görüşmelerimiz yarın aynı şekilde devam edecek.”

“Ama burda bir şeyi ifade etmem geçemem. Bizim şehitlerimiz var. 30’a yakın şehitlerimiz var. Suriye Milli Ordusu’nun (ÖSO) da 130’a yakın şehitleri var. Bizim şehitlerimizle koyun koyuna mücadele verdiler ve vermeye devam ediyorlar, geri durmuyorlar.”

“Gün bugündür, dem bu demdir. İnşallah Barış Pınarı -Pınar derken rastgele koymadık. Bu sınır boyunca gözeler, pınarlar çoktur. Bu nedenle adını Barış Pınarı koyduk. Ve Barış Pınarı Harekatıyla sürdürdüğümüz bu süreci en kısa zamanda toparlamanın hedefindeyiz.”

“ABD ve Rusya ile yaptığımız mutabakatlar bitti. Yaptığımız görüşmeler var, Batı ile yaptığımız görüşmeler var. Bakanlarımız, istihbarat başkanlığımız, Genelkurmayımız görüşmeler yapıyor. Biz kalmak için değil, terör örgütlerinden buraları temizlemek için oradayız. Çünkü terör örgütleri bizi rahatsız ediyor. Bu terör örgütlerini temizlemek için oradayız, oradakileri bu terör örgütlerinden kurtarmak için buradayız.”