Erdoğan: Bırakalım Suriye halkına, DEAŞ'ı getirir mi getirmez mi görelim...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suriye'nin kuzeyine yönelik başlatılan 'Barış Pınarı' isimli harekata gelen tepkileri eleştirdi.

Erdoğan: Bırakalım Suriye halkına, DEAŞ'ı getirir mi getirmez mi görelim...

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, partisinin il başkanları toplantısında ‘Barış Pınarı’ harekatına ilişkin açıklamalarda bulundu.

‘Barış Pınarı’ harekatına karşı eleştirilere tepki gösteren Erdoğan, Suriye’nin meşru yönetimini de hedef aldığı açıklamasında “Hala ‘Esad giderse kim gelir?’ diyen liderler var. ‘DEAŞ gelirse ne olur?’ DEAŞ’ı sen getirirsen benim buna söyleyecek birşeyim yok. Demokrasi halkın iradesine saygıdır.” dedi.

Erdoğan’ın açıklamalarından başlıklar şöyle:

“AK PARTİ’YE DAVET EDİYORUM”

Değişim hayatın bir gerçeğidir. Biz bu hakikati AK Parti içinde bayrak yarışında bir görev değişimi şeklinde hayata geçiriyoruz.

Buradan milletimizin her bir ferdine AK Parti kadrolarında görev almak üzere partimiz saflarına katılmaya davet ediyorum. AK Parti hiçbir zaman eskimeyecek, diriliğini, gücünü, enerjisini, icraat kabiliyetini kaybetmeyecek bir partidir. Sizden beklentim büyük kongre sürecini buna göre yönetmenizdir. Partimiz şahısların partisi değildir. Bu parti milletin partisidir. Partimiz şahısların partisi değildir partimiz milletimizin partisidir.

Türkiye, bölgesinde ve dünyada etkili bir konuma yükseldi. Tabi bu süreçte pek çok engeli aşmak mecburiyetinde kaldık. Attığımız her adımda engellerle karşılaştık. Her senaryonun amacı Türkiye’yi yeniden kendi içine kapatmaktı. Biz bu tuzağa düşmeyerek içerde nelerle uğraşırsak uğraşalım hedeflerimizden asla şaşmadık.

“BAŞARAMADILAR”

Her saldırının gerisinde bu gaye vardı. İçerde başarılı olamayınca sınır boyunca dizayn ettikleri yeni tehditlerle karşımıza çıktılar. DEAŞ diye bir örgütü kullanarak bölgeyi ve ülkemizi kana ve ateşe boğmaya çalıştılar. Demokrasimize ve bağımsızlığımıza saldıran terör örgütüne karşı yürüttüğümüz mücadelede bizi yalnız bıraktılar. Ekonomiyi de silah gibi kullanmaktan geri kalmadılar. Türkiye’nin dizleri üzerine çökeceğini sandılar ama hamd olsun başaramadılar.

“AMACIMIZ SURİYE’NİN TOPRAK BÜTÜNLÜĞÜNE KATKI”

Son 4 yılda sınırlarımız içinde 7500 sınırlarımızın dışında 8500 olmak üzere toplam 16 bin teröristi etkisiz hale getirdik. Terör örgütünün merkezi yapılanmasını Kuzey Irak’ta adeta hapsettik. Fırat’ın doğusunda Allah’ın yardımı ve güvenlik güçlerimiz sayesinde başarıya ulaştıracağımız Barış Pınarı Harekatı’nı başlattık. Türkiye’nin yaptığı diğer operasyonlar gibi Barış Pınarı’nın amacı Suriye’nin toprak bütünlüğü ve siyasi birliğine katkıda bulunmaktır.

‘SİZ ŞÖYLE KENARDA DURUN”

PKK’nın YPG’nin işgalini görmeyenler şu an bizim attığımız adıma laf ediyorlar. Siz şöyle kenarda durun biz yolumuza devam ediyoruz. DEAŞ’a karşı verdiğimiz mücadeleyi konuşanların hangisi verdi. Bunlar kendi ülkelerinden Suriye’ye DEAŞ’ı ihraç ettiler. Fransa’dan, Almanya’dan DEAŞ, Suriye’ye geldi. Biz 5500 DEAŞ’lıyı geri gönderdik.

Bize laf ediyorlar. Siz kenarda durun biz yolumuza devam ediyoruz. DEAŞ’a karşı verdiğimiz mücadeleyi bu konuşanlardan hangisi verdi. Bunlar dürüst değil unlar sadece laf üretiyorlar. Biz ise iş üretiyoruz farkımız bu. Bu harekat yönelik eleştirileri asla kabul etmiyoruz.

“EY SUUDİ ARABİSTAN…”

Suudi Arabistan aynaya baksın. Yemen’i bu hale kimler getirdi? Yemen şuanda ne durumda 10 binlerce insan burada ölmedi mi. Ey Suudi Arbistan sen önce bunların hesabını ver. Hele Mısır, sen hiç konuşamazsın. Sen ülkende demokrasi katili olan bir ülkesin. Yüzde 52’yle seçilmiş Mursi’yi mahkemede çırpınarak ölmesine sen neden oldun. Sen katilsin. Sisi operasyonu kınamış. Ya kınasan ne yazar, kınamasan ne yazar?

“KİM GELİRSE GELİR”

Hala ‘Esad giderse kim gelir?’ diyen liderler var. ‘DEAŞ gelirse ne olur?’ DEAŞ’ı sen getirirsen benim buna söyleyecek birşeyim yok. Bırakın Suriye halkına. Suriye halkı DEAŞ’ı getirir mi getirmez mi görelim. Demokrasi halkın iradesine saygıdır. Mesele bu kadar basittir. Suriye halkı da DEAŞ’ı getirecek kadar aklını peynir ekmekle yememiştir”