Erdoğan: Benim partimde 50 tane Kürt orjinli arkadaşım var

Erdoğan, Azerbaycan'da konuştu: "Benim partimin Kürt milletvekili sayısı 50’dir. 50 tane Kürt orjinli arkadaşım var. Ana muhalefette kaç tane var bilmiyorum."

Erdoğan: Benim partimde 50 tane Kürt orjinli arkadaşım var

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Azerbaycan’da düzenlenen Dünya Türk İş Konseyi Toplantısı’nda konuştu.

Erdoğan’ın açıklamalarından bazı başlıklar şöyle:

“TÜRKİSTAN ANA YURDUMUZ”

İki ayrı devlet olsak da aynı milletin evlatlarıyız. O Yüzden her fırsata iki devlet tek millet diyoruz. Biz burada kendimizi misafir gibi değil, ev sahibi gibi hissediyoruz. Türkistan coğrafyası bizim anayurdumuz, ana coğrafyamızdır.

Dünya Türk İş Buluşması’nın Türk dünyasındaki ekonomik ilişkilerin artmasına vesile olmasını diliyorum. Özbekistan’ın tam üyeliği ile konsey daha da güçlenmiştir. Amacımız ve arzumuz tek bir soydaşımızın dahi dışarıda kalmayacağı bir yapıyı tesis etmektir.

“400 KAMYON MÜHİMMAT GÖNDERİLDİ”

Türkiye yaklaşık 40 yıldır aralıksız bölücü terör örgütüyle mücadele ediyor. Terör eylemlerine 10 binlerce vatandaşlarını kurban vermiş bir ülkeyiz. Müttefiklerimizin ve dost bildiğimiz ülkelerin türlü oyunlarına şahit olduk. Ancak Suriye’de yaşadığımız kadar yaşamadık. Daha geçen hafta DEAŞ ile mücadele bahanesiyle 400 kamyon mühimmat bu teröristlere Irak üzerinden gönderildi. Bütün bunlar dünyanın gözü önünde yapıldı.

“EY ARAP LİGİ, EY AVRUPA BİRLİĞİ…”

Terörle mücadele ediyoruz diye aklı hayale gelmedik tehditlerle karşı karşıya kaldık. Son attığımız adımın tek sebebi var, Suriye’nin kuzeyini bu PKK’nın yan unsurları durumunda olan PYD/YPG ve DEAŞ bu terör örgütlerinden temizlemek ve orayı gerçek sahiplerine teslim etmektir. Biz bunu El Bab’da yaptık. Aynı şekilde Cerablus’u biz bu teröristlerden temizledik mi temizledik. Cerablus’ta şu an Türkler mi var, hayır gerçek sahipleri var. Ey Avrupa Birliği sen bunu görmüyor musun? Ey Arap Ligi sen bunu görmüyor musun?Ya bu Arap Ligi Suriye’yi Arap Ligi’nden çıkaranlar değil miydi? Türkiye NATO’nun üyesi mi? Üyesi… Peki ya ne zamandan beri terör örgütleri NATO üyesine karşı savunulur hale geldi. Dün basın toplantısında onu söyledim. Dedim ‘Siz bu terör örgütlerini NATO’ya aldınız da benim mi haberim olmadı.’ Bu iki yüzlülük ne ile izah edilir.

“50 KÜRT VEKİLİM VAR”

550’nin üzerinde teröristi etkisiz hale getirdik. 26’sı yaralı durumda, 24’ü de teslim olmuş durumda. Barış Pınarı Harekatı’nın Kürtleri hedef aldığı iddiası yalan, bühtan ve iftiradır. Bizim işimiz teröristlerledir. Benim partimin Kürt milletvekili sayısı 50’dir. 50 tane Kürt orjinli arkadaşım var. Ana muhalefette kaç tane var bilmiyorum. Biz Kürt Arap ayırt etmedik, herkesi misafir ediyoruz ülkemizde.