Erdoğan: Ben vatandaşıma 'terörist' diyecek kadar enayi miyim?

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Siirt mitinginde "Ben vatandaşıma terörist diyecek kadar enayi miyim?" dedi.

Erdoğan: Ben vatandaşıma 'terörist' diyecek kadar enayi miyim?

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, partisinin yerel seçim çalışmaları için bugün Mardin’den sonra geldiği Siirt’te konuştu.

Erdoğan, burada geçmişte cezaevine girmesine sebep olan Ziya Gökalp’ın “Asker Duası” isimli, şeriat özlemi içerikli şiirini okudu.

‘Cumhur İttifakı’nda olmayanlara ve HDP’ye oy verenlere “terörist” suçlaması yaptığı iddiasını da reddeden Erdoğan, “Ben vatandaşıma terörist diyecek kadar enayi miyim?” dedi.

‘İyi Parti’ lideri Meral Akşener’i de yine hedef alan Erdoğan, Akşener’in AKP’nin kurucuları arasında yer aldığını hatırlattı, “Ama sonra bizi satanlardandır. Ama ne oldu başka partilere gitti.” ifadelerini kullandı.

Erdoğan’ın konuşmasından bazı satırlar şöyle:

Biz gücümüzü Türk’ün, Kürt’ün, Laz’ın, Arap’ın, Gürcü’nün kardeşliğinden aldık.

Biz gücümüzü medyadan, baronlardan, elitlerden, değil gece uykusunu bize dua etmek için bölenlerin samimiyetinden alıyoruz.

Biz gücümüzü eli kanlı katil sürülerinden değil şu meydanı dolduran halkımızdan alıyoruz.

CHP ve HDP’ye şimdi sözde İyi Parti de katıldı.

Bu hanımefendi benim Denizlili kardeşlerime terörist dediğimi söylüyor.

Bunların kılavuzu karga.

Ben vatandaşıma terörist diyecek kadar enayi miyim? HDP’ye oy verenlere de terörist dediğimi söylüyor.

Bayan Meral hanım rahatsız olmuş İyi ki oldun ha. Hani sen geçmişin ülkücüsüydün. Ne oldu sana da bu kadar çabuk değişiverdin. Ama güvenmeyin bunlara çok rahat değişirler.

Bu, partimi kurduğumda benimle birlikte yola çıkanlardandır. Ama sonra bizi satanlardandır. Ama ne oldu başka partilere gitti. Onları da sattı. Hatta kendi partisinde bile “ben gidiyorum” dedi sonra dönüverdi.

O yüzden Bunlara güven olmaz.”