'Halkımız büyükşehiri olmasa dahi ilçeleri AK Parti'ye vermiş'

Erdoğan'dan 'balkon konuşması'...

'Halkımız büyükşehiri olmasa dahi ilçeleri AK Parti'ye vermiş'

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, bir seçim klasiği olarak İstanbul’daki son açıklamasında Ankara’da bir ‘balkon konuşması’ yapacağını söylemişti.

Erdoğan dün gece “balkon”a çıktı. Diğer seçimlerin aksine, bu kez AKP’li yöneticiler ile değil, yalnızca eşi Emine Erdoğan ile balkona çıkan Erdoğan, seçim şarkısını söyledi.

Ankaralılara teşekkür ile başlayan Erdoğan’ın konuşmasının öne çıkan başlıkları şöyle:

“Dik duracağız, dikleşmeyeceğiz…

Milli iradenin üzerinde bir güç tanımadık. Milletimiz 94 yılındaki İstanbul Belediye Başkanlığımızdan beri yanımızda oldu.”

AKP’liler ‘Ankara bizimdir bizim kalacak’ sloganları atıyor.

Erdoğan geçmişteki seçim zaferlerinden bahsettikten sonra, “Toplamda 778 belediye başkanlığı kazandık, bu da ülkemizdeki belediyelerin yaklaşık yüzde 56’sının AK Parti tarafından yönetileceği anlamına geliyor. Bazıları kendini darı ambarında sanıyor.” dedi.

Erdoğan şöyle devam etti:

“Cumhur ittifakı olarka parlamentodayız. Bizi sandıkta birinci yapan milletime teşekkür ediyorum. MHP ve liderine teşekkür ederim. Beka konusundaki hassasiyetimize sahip çıkan özellikle de Kürt kardeşlerimize teşekkür ederim.

Milletimize kendimizi anlatmanın gayreti içinde olduk. Hiçkimse partimizden önemli değildir.

YSK sonuçları açıklayana kadar itirazlarımız varsa yapacağız. Netice alır veya almayız. Şunu unutmayın her olanda hayır vardır.

Demokrasi mücadelesi budur. Ankara’da ilçelerin çoğu AK Parti’de, Cumhur İttifakı’nda. İstanbul’da buraya hareket ettiğim ana kadar mevcut ilçe sayısından fazlası Cumhur İttifakı’nda başa baş. Bu ne demek? Halkımız büyükşehiri olmasa dahi ilçeleri AK Parti’ye vermiş.

Buna rağmen eksiklerimiz varsa sorunu kendimizde arayacağız. Eksiklerimizi tespit ve telafi etmenin yoluna bakacağız. Her olanda hayır vardır.

Bugüne kadar hep milletimizn rızasını aradık bundan sonrada bunu arayacağız.

İçinde milletin olmadığı bir siyasetin sonu faşizme, diktatörlüğe, zulme çıkar. Attığımız her adımda milletn rızasını ve desteğini aradık. Yolumuza sizlerle beraber devam edeceğiz. Şahsım dahil hiç kimse davamızdan daha öncelikli değildir. Partimizden öncelikli değildir. Hepimiz davamıza ülkemize ettiğimiz hizmet oranında değerliyiz.

Hiç kimse şahsım dahil davamızdan daha önemli değildir. 4.5 yıl seçim yok. Hem ulusal hem de uluslararası bazda çalışmalarımıza odaklanacağız. Ülkemizin çözüm bekleyen tüm meselelerini reformcu bir anlayışla hal yoluna koymanın mücadelesini vereceğiz. Sizler gibi yol arkadaşlarım olduktan sonra bize boyun bükmek yoktur.

. Önümüzdeki dönemi en verimli bir şekilde kullanmaya gayet edeceğiz.

Yalan yanlış vaatlerde bulunanlar bakalım nasıl yönetecek, göreceğiz, göreceğiz…

Ekonomide ülkemizi ve milletimizi teslim alma amacı taşıyan saldırıların önünü önemli ölçüde kestik.İnsanlarımızın işine aşına ekmeğine göz koyanların önünü keseceğiz. Yalan yanlış vaatlerde bulunanlar buyursunlar nasıl yönetecekler göreceğiz.

2023’e olan süreçte önceliğimiz ekonomiyi güçlendirmek, istihdamı artırmak olacaktır. Milli Güvenlik ile ilgili süreçleri başarıya ulaştıracağımız süreçteyiz.

Hedefimiz Suriye’yi güvenli bir hale getirip ülkemizdeki mültecilerin evlerine dönmesini sağlamaktır. Yeni reformlarla sistemi tahkim etmeyi özellikle sürdüreceğiz. Sistemin dinamik yapısına uygun şekilde bakanlık ve kurumlarımızda gerekli adımları atacağız.

Bu uzun ince yoldaki mücadelemizi gündüz ve gece sürdüreceğiz. Seçim sonuçlarınımızın ülke ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum.

Sizden rica ediyorum: Küsmek kırılmak yok. Bu neticeyi beklemiyorduk demek yok. Yüzde 52 almış bir partiniz var. Bu seçimin birincisi AK Parti. Diğerleri düşünsün. Daha ileri diyoruz. Bunun için de nerede ne tür eksiğimiz var bunları telafi ederek daha başka çalışma esaslarıyla yolumuza devam edeceğiz”