Erdoğan 'ateşkes'te son durumu açıkladı

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, ABD ile anlaşma sonrası Suriye'deki son durumuna ilişkin konuştu.

Erdoğan 'ateşkes'te son durumu açıkladı

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, dün Ankara’ya gelen ABD heyeti ile yapılan anlaşma sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Erdoğan, anlaşmaya ilişkin, “Şu andan itibaren 120 saatlik bir süreç işliyor” açıklamasında bulundu.

Güvenlik güçlerinin alanı terk etmeyeceğin söyleyen Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’le yapacağını görüşmenin de sürecin ayrı bir unsuru olacağını ifade etti.

Erdoğan’ın açıklamaları şöyle:

“SAĞOLSUN TRUMP…”

“Sayın Trump ve Sayın Putin ile yaptığımız görüşmeler var. Bunların bir kısmını özellikle BM Genel Kurulu esnasında yaşadık. Yoğunlaşan görüşmelerimizi dün gerçekleştirdik. Dünkü görüşmelerimizde bir önceki gün Trump ile yaptığımız telefon görüşmesinde ‘heyet gönderebilirsiniz’ dedik. Kendisi de sağ olsun heyet gönderdi. Bu heyetler benim de belirlediğim heyetlerle ön görüşmeler yaptı. Bu heyetler arası görüşmenin neticesinde belirlediğimiz 13 maddelik ortak bildiriyi dünya kamuoyuna açıkladık. Şu andan itibaren 120 saatlik süreç işliyor.

“ÇEKİLME BAŞLADI”

Uzunluk itibariyle 444 kilometrelik bir uzunluk var. 120 saat içerisinde buraların boşaltılacağı konusunda mutabık kaldık. Türkiye’nin riyasetinde ve birlikte dayanışma içerisinde yapma kararı aldık. Sürekli irtibat halinde olacağız. 120 saati başarıyla bitirebilirsek… Salı günü de Sayın Putin ile görüşmem olacak. Putin ile yapacağım görüşmeyi de bu sürecin bir unsuru olarak görüyorum. Milli Savunma Bakanımla da görüştüm bunların (çekilme) başladığını söylediler. Güvenlik güçlerimiz alanı terk etmeyecek.

‘ÇATIŞMALAR SÜRÜYOR’ İDDİASI

Nereden alıyorsunuz bu bilgiyi. Ben Milli Savunma Bakanımdan alıyorum. Bakanımdan aldığım habere göre çatışma söz konusu değil. Spekülasyonlara dezenformasyonlara kulak asmayalım.”