Erdoğan, Atatürk Havalimanı'ndaki törende konuştu

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz töreni nedeniyle geldiği İstanbul Atatürk Havalimanı'nda konuştu.

Erdoğan, Atatürk Havalimanı'ndaki törende konuştu

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ’15 Temmuz’ etkinlikleri kapsamında Atatürk Havalimanı’nda düzenlenen programa katılmak üzere Ankara’dan İstanbul’a geldi. Erdoğan’ı taşıyan uçak saat 20.10’da Atatürk Havalimanı’na indi.

Havalimanında Erdoğan’ı İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan karşıladı. Erdoğan’ın alana geçmesiyle tören başladı.

Erdoğan burada yaptığı konuşmada sık sık ‘şehitlik’ övgüsü yaptı. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından Şehit Yakınları ve Gazileri Dayanışma Vakfı’nın kurulmasının resmen tamamlandığını duyuran Erdoğan, “Bu aşkla toprağa girmek var ya bu bambaşka. Rabbim hepimize şehadeti nasip etsin. Gelecekteki tüm nesilleri de Asım şuuruna erenlerden eylesin diyorum.” dedi.

Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

”15 Temmuz’da, milletimizin istiklalini ve ülkemizin istikbalini korumak için uçakların, tankların, kurşunların karşısına dikilen kahraman milletimizin her bir ferdini selamlıyorum. Peygamber ocağı TSK’nin ülkesine gönülden bağlı her bir subayını, astsubayını, uzman personelini ve erlerini alınlarından öpüyorum. O gece şehit verdiğimiz 251 vatan evladının her birine Rabbimden rahmet niyaz ediyorum. Gazilerimize cenabı Allah’tan sıhhat ve afiyet diliyorum.”

‘BAY KEMAL TANKLARIN ARASINDAN GEÇİP GİTTİ’

“Burası anlamlı bir mekan. O gece burası iki anı tespit etti. Bir tanesi saat 23.15 civarı. Bay Kemal gelip tankların arasından Bakırköy Belediyesi’ne geçti. Değerli kardeşlerim saat 01.15… Biz de buraya indik. Burada kim vardı, millet vardı. Üzerimizden geçen F-16’lar, helikopterler vardı. Üzerimize mermilerini yağdırıyorlardı. O gece, 16 saat süren süreçte basın toplantıları yapıldı, mesaj verildi. Bu mesaj verildikten sonra her şey yerli yerine oturdu”

”Mili mücadele sürerken işgal kuvvetleri Polatlı’ya kadar geldiler ama Meclis’e saldıramadılar. Daha önceki darbelerde Meclis ruhuna saldırı olsa bile Meclis binası hedef alınmadı 15 Temmuz’da darbe girişiminde bulunan caniler bunu yaptı. Hiçbir darbe hiçbir darbe girişimi yapanların yanına kar kalmadı. Bundan sonra da kar kalamayacaktır. 15 Temmuz’dan sonra hiç kimse milletin iradesine el uzatmaya kalkışamayacaktır. Bizle devletimize sahip çıktıkça hiçbir gücün eli oralara uzanamayacaktır.”

”O karanlık gecedeki ezan ve selalar kalplerimizi nasıl bütünleştirdiyse bundan sonra da aynı inanç, heyecan, kararlılıkla yolumuza devam edeceğiz. Hiçbir ihanet şebekesinin, hiçbir terör örgütünün birliği, beraberliği, kardeşliği asla bozamayacağını ifade eden Erdoğan, Öyleyse ne diyoruz? Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet. Bir olacağız, iri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız. Bundan taviz vermeyeceğiz. Ruhlarını iblise satanlar var. O müptezeller Türkiye’yi ele geçiremeyecekler”

‘RUHLARINI İBLİSE SATANLAR’

”Ruhlarını iblise satanlar var. O karanlık güçler Türkiye’yi ele geçiremeyecekler. Şehitlerimizin hiçbirini unutmayacağız. Ankara Emniyet Müdürlüğü binasını da bombalayıp yıkmışlardı. Onlar Emniyet Müdürlüğü binasını yıkarak sakalımızı kestiler. Biz emniyet müdürlüğü binasını yeniden yaparak onların kolunu kestik. Kesilen sakal yeniden uzar ama kesilen kol yerine gelmez.”

”15 yaşındaki Halil İbrahim Yıldırım’ı 16 Yaşındaki Abdullah Tayyip’i unutmayacağız. Darbecilerin başındaki haini gözünün kırpmadan vuran Ömer Halis Demir’i darbecilerle son nefesine kadar çarpışan Albay Sait Ertürk’ü unutmayacağız. Şehitlerin unutanların yürekleri kurur. ”

“ŞEHİTLERLE YÜREĞİMİZİ SICAK TUTACAĞIZ”

“Bizim milletimiz yıllarca yeni şehit, gazilerle yüreğini hep sıcak, canlı tutmuştur. Bundan sonra da öyle olacaktır. Yeni nesillerin 15 Temmuz şehitlerini hatırlamaları, yad etmeleri için resmi bayram olarak ilan ettik. Her anımızda ama özellikle de 15 Temmuz’da şehit, gazilerimizi, meydanları, sokakları dolduran kahramanlarımızı hep kalbimizde yaşatacağız. Açılış öncesi Kur’an-ı Kerim’den şehitlerimizi, onlara Rabbimizin müjdelerini o ayetlerde izledik, dinledik. Bunlarla birlikte hamdolsun geleceğin müjdelerini aldık. Biz bugün nasıl ecdadı rahmet ve minnetle yad ediyorsak, inşallah sonraki nesiller de 15 Temmuz kahramanlarını aynı şekilde anacaklardır. Bu vesile ile sizlerle bir müjdeyi paylaşmak istiyorum. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız tarafından Şehit Yakınları ve Gazileri Dayanışma Vakfının kurulması resmen tamamlanmıştır. Çünkü onun çok istismarı yapılıyor. Onun için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımızla beraber olsun.”

“HEPİMİZE ŞEHADET NASİP ETSİN”

Bu aşkla toprağa girmek var ya bu bambaşka. Rabbim hepimize şehadeti nasip etsin. Gelecekteki tüm nesilleri de Asım şuuruna erenlerden eylesin diyorum. İmanımıza, tarihimize, kültürümüze ve neslimize sahip çıktıkça Allah’ın izniyle bu ülkeyi kimse işgal edemez, bu milleti kimse köle yapamaz. Gençlerimize 2071 ve 2053 vizyonlarını emanet ediyoruz. Ey milletim, ecdadın emanetine sıkı sıkıya sahip çıkmaya hazır mısın? Hanımlar, Alparslan’ın, Fatih’in, Yavuz’un cümle şehitlerimizin, gazilerimizin mirasına layık Asım’ın nesillerini yetiştirmeye hazır mısın? Gençler atanızdan işaret aldığınızda arkanızda tüm milletle birlikte yürümeye hazır mısın? Ey İstanbul, 566 yıldır olduğu gibi ilelebet İslam’ın ve Türk milletinin şehri olarak dünyaya meydan okumaya hazır mısın? Her gün kalbimizi ve zihnimizi yeniden fethetmeliyiz. Her birimiz kendi alanımızdaki gayret ve başarılarımızla Ulubatlı Hasan gibi burçlara sancağımızı yeniden dikmeliyiz. Akşemseddin gibi her gün yüreğimizi pirüpak etmeli, Rabbimize ram olmalıyız. Fatih gibi hedefimize ulaşana kadar durmadan, fitneye kulak vermeden, çağımızın ötesine geçecek adımlarla yolumuza devam etmeliyiz. Şehitlerimiz ve gazilerimiz bizden ancak bunları başardığımızda razı olacaktır. Onların aziz ruhlarını muazzep etmemek için daha çok çalışacağız, kendimizi daha çok muhasebeye ve murakabeye çekeceğiz.

‘S-400’LERİN TAMAMI YERLEŞTİRİLECEK’

”Nisan 2020’de S-400’lerin tamamı yerlerine yerleştirilmiş olacak. Türkiye’nin, son 17 yılda demokraside ve ekonomide gerçekleştirdiği hamlelerle çağ atladığını inkar edenin gözü görmüyor, kulağı duymuyor, dili lal olmuş demektir.”

”15 Temmuz, sadece o karanlık geceyi değil, ülkemizin ve milletimizin yaşadığı tüm hadiseleri hatırlatması gereken bir semboldür.”

Erdoğan, Atatürk Havalimanı’nda yapacağı konuşma ve düzenlenen törenin ardından ’15 Temmuz Şehitler Köprüsü’ndeki müze açılışına katılacak.