Erdoğan Asya Zirvesi'nde: Suriye ve Kudüs mesajı

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Asya'da İşbirliği ve Güven Arttırıcı Önlemler Konferansı'nda konuştu.

Erdoğan Asya Zirvesi'nde: Suriye ve Kudüs mesajı

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Asya’da İşbirliği ve Güven Arttırıcı Önlemler Konferansı (CICA) 5. Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi’ne katıldı.

Erdoğan, burada yaptığı konuşmasında “Suriye’de istikrarın sağlanması için elimizden geleni yapıyoruz. ” sözlerine yer verdi.

Erdoğan’ın konuşmalarından satır başları:

”İşbirliğimizin derinleştirilmesi gereğine inanıyoruz. Konferansı hep birlikte sahiplenmemiz gerekiyor. Takvime bağlı somut bazı hedefler belirlemek suretiyle bu alandaki çalışmalarımıza ivme kazandırmalıyız.”

‘SURİYE’DE İSTİKRARIN SAĞLANMASI İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPIYORUZ’

”Maalesef düzenli düzensizlik hakim. Yakın coğrafyamızda terörizmle mücadele ediyoruz. Barış refah istikrar doğrultusunda şekillendirme gayretindeyiz. Suriye’de istikrarın sağlanması için elimizden geleni yapıyoruz. 330 bin Suriyelinin kendi vatanlarına dönmesini sağladık.”

‘KUDÜS’TE YENİ OLDU BİTTİLERİ REDDEDİYORUZ’

”Filistin meselesinde de aktif bir tutum sergiliyoruz. Adaletsizliğin Filistin’in kaderi olmaktan çıkarılması insanlık görevidir. Kudüs’te yeni oldu bittiler oluşturma gayretlerini reddediyoruz.”

‘SOMUT ADIMLARA İHTİYAÇ VAR’

”Asya’nın kalbi İstanbul süreci kapsamında faaliyetlerimizi sürdürmeye devam edeceğiz. Keşmir halkının beklentileri doğrultusunda çözümü destekliyoruz.Terörizm dünya genelinde yükseliyor. Suriye sahası maalesef bu acı hakikatin ispatı olmuştur. İstikrarlı sürdürülebilirlik için somut adımların atılmasına ihtiyaç duyuluyor.”

”Bölgemizde kompine taşımacılığa önem veriyor, modern İpek Yolu’nun yeniden inşasını destekliyoruz. Hazar geçişli doğu batı orta koridor girişimimiz bu yaklaşımımızın en somut örneğidir. Tek taraflı adım ve yaptırımları doğru bulmuyoruz.”