Erdoğan: Asalak zihniyete teslim olmayacağız

Erdoğan, TÜBİTAK ve TÜBA Bilim Ödülleri Töreni'nde 'yerli otomobil'le ilgili konuştu, "asalak zihniyet" çıkışı yaptı.

Erdoğan: Asalak zihniyete teslim olmayacağız

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Saray’da düzenlenen TÜBİTAK ve TÜBA Bilim Ödülleri Töreni’nde konuştu.

Erdoğan konuşmasında bilime verdiklerini desteklerden söz ederken “Bilgi ve teknoloji üretmeyen ülkelerin geleceğin dünyasında yeri yok. Ürettiğimiz teknoloji ile tüm insanlığa faydada bulunacağız. Bu amaçla ülkemizi dünyadaki tüm bilim insanları için çekim merkezi haline getirmek istiyoruz. Yeni teknolojilerin sadece pazarı olmakla kalmayacağız, bu teknolojileri üreten ve kendi koyduğu standartları dünyaya kabul ettiren bir ülke olmaya kararlıyız.” dedi.

Geçtiğimiz hafta tanıtımı yapılan “yerli otomobil”le ilgili de konuşan Erdoğan, “Projede yer alan herkes gecesini gündüzüne katarak çalışıyor. Başta şahsım olmak üzere siparişleri de almaya başladık. Milletimizin projeyi böylesine sahiplenmesi, Devrim otomobilin önünü kestiler, inşallah devrin otomobilinin önünü kesemeyecekler. Yerli ve milli projelerin başına gelenlerin tekrarlanmayacağının ispatıdır.” dedi.

Erdoğan, “yerli otomobil”den söz ederken ağzını bozmadan edemedi. AKP’li Cumhurbaşkanı, “Atılan her adımın karşısında yer almayı marifet sanan sığ bir anlayış bulunuyor. Hiçbir şey üretmediği, hiçbir hizmet ortaya koymadığı hâlde varlığını sürdüren asalak zihniyete teslim olmadık, olmayacağız. Bunların en büyük panzehri hep daha büyük projeler hayata geçirmemizdir. Türkiye’nin Otomobili gibi atılımların ülkemize en büyük katkısı belki de budur.” dedi.

KANAL İSTANBUL

Kanal İstanbul’u ben İstanbullulara defaatle takdim ettim. Ne yazık ki hala anlamak istemeyenler var. Biz artık isteseler de istemeseler de Kanal İstanbul’u yapacağız. Dünyada 50’yi aşkın bu şekilde kanal var. Lüks olsun diye yapılmıyor. Kanal İstanbul’u yaparken inşallah 2 modern şehri de inşa edeceğiz. Ya Yap İşlet Devret ile ya da milli bütçeden yapacağız. Yid bizim için daha iyi olur. Ama olmazsa milli bütçeyle yapacağız her ikisi için de elimezde imkanlar var.