Erdoğan: Ankara Stadyumu Wembley Stadı'nı aşacak

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, katıldığı bir televizyon programında futbola dair açıklamalarda bulundu.

Erdoğan: Ankara Stadyumu Wembley Stadı'nı aşacak

Erdoğan, Türkiye A Milli Takım ve VAR sistemi ile ilgili açıklamalarda bulunurken, “Şimdi eğer bir check balans sistemiyle ayrı bir hakem heyeti olabilirse, takip ediyorsa hata payı orada adeta sıfıra doğru düşebilir” diye konuştu. Erdoğan’ın VAR açıklaması şöyle:

“Hakemlik olayına çok girmek istemem. VAR sistemi eğer bir kontrol mekanizması olarak onu da kontrol eden ayrı bir mekanizma kurulursa faydalı olacağına inanıyorum. Bunu özellikle güreşte benzer sistem başladı, futbolda acaba olmaz mı, hep bu konuşulurdu. Şimdi futbolda da olmasını, bazı hatalar yanında ağırlıklı olarak faydasına inanıyorum. O telaş içerisinde hakem gelip, bakıp acaba orada doğru kararı verebildi mi? Şimdi eğer bir check balans sistemiyle ayrı bir hakem heyeti olabilirse, takip ediyorsa hata payı orada adeta sıfıra doğru düşebilir. Çünkü kolay değil bu iş. Bir hata penaltı getirir. Bir hata penaltısını elinden alabilir. Bunlara tabii hakikaten o takıma gönül veren isyanlar isyan etti gibi yöneticileri de isyan ediyor.”

‘Yabancı benim liglerimde oynayan oyuncuların performansını bilemez’

Erdoğan, A Milli Takım’a değinirken, “Yabancı benim liglerimde oynayan oyuncuların performansını bilemez” diyerek ‘yerli hoca’ isteğini şöyle ifade etti:

“Yerli ve milliliği savunan bir Cumhurbaşkanı olarak aslında yerli bir hocamızın olması benim arzumdur. Geçmişten bugüne geldiğimizde biz yerli olanlarla başarı kazandık. Dolayısıyla gerek bütün kendi liglerimizde futbolcuları tanıma noktasında, onların takibi noktasında yerli hoca çok daha etkili olacaktır. Yabancı benim liglerimde oynayan oyuncuların performansını bilemez. Yerlisi bilir. Bir defa yıl boyunca kim kimdir gayet iyi biliyor. Hepsinin ruhunu biliyor, ciğerini okuyor. Gencinden tecrübelisine varıncaya kadar oluşturduğu teknik kadrosuyla kalkıp da çarşıda pazarda kim var diye bakamazsın, yetiştireceksin. İspanya’da bir yetkili bana ‘yüz binin içinden çekip çıkarıyoruz takımı’ dedi. Çıkardığı yedeği ile beraber taş çatlasa 20 kişi. Bir yerli, kendi teknik kadrosuyla beraber Türkiye bu işte var olduğunu ispat edecekse bu işin içerisine girmesi lazım diye düşünüyorum.”

Erdoğan, pek çok ilde lüks stadların yapımına da öncü olmuştu, bu kez ‘Ankara’daki stad Wembley’i aşacak’ şeklinde konuştu.

“Kapalı salonlarımız, yüzme havuzlarına kadar. İstiyoruz ki, bütün bunları yaparken bunun içeriği önemli. Ankara’da şu an itibarıyla Osmanlı’nın kendi stadı vardı. Eryaman’ı bitirdik. Hepsinden öte 19 Mayıs ki çok muhteşem bir stadyum, Wembley’i aşacak.”