Erdoğan: İş Bankası Hazine'nin malı olacaktır

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan partisinin grup toplantısında konuşuyor.

Erdoğan: İş Bankası Hazine'nin malı olacaktır

Partisinin grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, parti içerisinde yaşanan çekişmeleri eleştirdi. “AKP içindeki parti için çekişme bir şölendir” diyen Erdoğan, “Bir yandan seçim çalışmalarını yakından takip etmenizi bir yandan da Meclis faaliyetlerine katılmanızı bekliyorum. Haftayı ikiye bölün. Yedi gün kesintisiz çalışmanızı istiyorum” diye konuştu. Erdoğan ayrıca “İş Bankası masada bunu unutmayın. Gazi Mustafa Kemal’in İş Bankası’nı CHP’ye değil, Hazine’ye tahsisi vardır. Bu İş Bankası Hazine’nin malı olacaktır, bu parlamento bu kararı alacaktır.” ifadelerini kullandı.

Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

– Türkiye’nin her alanda olduğu gibi yasama faaliyetlerinde de geri kalmaya tahammülü yoktur. Partiyi ikiye böldük, yarısı Meclis’te yarısı sahada olacak şekilde kesintisiz hizmet göstermenizi istiyorum. Çok çalışacağız ki hedeflerimize ulaşabilelim.

– AK Parti’de parti içi yarış bir demokrasi şölenidir. Yapılan detaylı çalışmalar ve istişareler sonucunda bir isim aday olarak ilan edilir ve bu isim açıklandıktan itibaren her şey geride kalır. Partimiz tüm gücüyle adayımız etrafında kenetlenir. Mahalli seçimleri atlattıktan sonra önümüzde 4.5 yıllık kesintisiz bir icraat dönemi olacak. 31 Mart seçimleri için hazırlıklarımızı tamamladık ve tüm gücümüzle sahaya indik. Manifestoyu Ankara’da ilan ettik ve böylece seçim kampanyamızı da resmen başlatmış olduk. Kampanyamızın ana fikrini ‘milletin gönlüne girmek’ oluşturuyor.

– Ülkemizin en kritik günlerini yaşadığı şu dönemlerde tek millet tek devlet tek bayrak tek vatan ilkesinde buluşan herkesle yol yürümeye hazırız.

“BİZİM DÜNYAMIZDA…”

-Bizim dünyamızda kibrin, büyüklenmenin, hizipçiliğin ve adaletsizliğin yeri olmadığını göstereceğiz. İzmir, Ankara ve İstanbul gibi metropollerimizin kimi bölgelerinde ciddi sorunlar olduğunu gözlemliyoruz. Şehir planları hakkaniyete uygun şekilde hazırlanacak. Kentsel dönüşüm bölgelerimizde atılacak adımlar ‘gönüllülük’ esasına göre yapılacak.

– 50-60 katlı binalarda yaşayanların birbirlerinden haberi var mı? Komşuluk hukuku var mı? Önümüzdeki dönemde yatay şehirleşme ile örnek yerleşim alanları kurulacak. Kupon yerleri sömürmek suretiyle değil, ‘değer üreten yapılaşmalar’ çerçevesinde yatay mimari üzerinden ilerleyecek yaklaşımlar önceliğimiz olacak.

“KUR SALDIRISINI ETKİSİZ HALE GETİRDİK”

-Kur saldırısını kısa sürede etkisiz hale getirdik. Hamd olsun ekonomideki kayıplarımız, terör gibi can kaybı değil para kaybıdır.

-Kandil’le CHP iş tutuyor, İyi Parti iş tutuyor, Saadet Partisi iş tutuyor. Bakın bunlar kıyamet alameti. Nereden nereye geldik. CHP, ülkemizin yeniden IMF’ye gideceği yalanını uyduracak kadar alçak bir fırsatçılık peşinde. Türkiye IMF defterini kapatmıştır ve bir daha da açmayacaktır. Bizi Afrika ülkeleri konumuna geriletecek böyle bir yolun sözünü dahi etmek ihanettir.

İŞ BANKASI

-İş Bankası masada bunu unutmayın. Gazi Mustafa Kemal’in İş Bankası’nı CHP’ye değil, Hazine’ye tahsisi vardır. Bu İş Bankası Hazine’nin malı olacaktır, bu parlamento bu kararı alacaktır. Niye milletin malı, Hazine’nin malı. CHP iktidara gelse ilk yapacağı iş ülkemizi IMF’e teslim etmek olacaktır. Venezuela’da seçilmiş başkanın uzaklaştırılmasına içten içe destek veriyorlar. Bunlarda yerlilik, millik, dayanışma yok. Bunlar bölmek, parçalamak anlayışının varisleridir.

-Cumhur İttifakı’nı daha da güçlendirmemiz gerekiyor. Cumhur İttifakı pazara kadar olsun diyoruz. Türkiye’nin ve Türk milletinin düşmanı herkesle kol kola girmekten çekinmeyen CHP’ye de çok ciddi bir ders verelim. CHP ve aynı kayığa binen diğer partilere gönül veren insanlarımız için üzüntü duyuyorum. Kandil’deki eli kanlı terör baronları CHP-İy, Parti ittifakına desteklerini açıklamaktan geri durmuyor. İyi yürekli vatandaşlarımızın buna rıza göstermediğini tahmin ediyoruz. Karşımızdaki muhalefetin vizyonu geçen seçimde soğan, patatese bu seçimde patlıcan bibere umut bağlayacak kadar kısırdır. Biz kendimizi bu partilerin tabanlarınına anlatabilirsek, küçük bir marjinal grup dışında gönüllerini kazanabileceğimize inanıyorum.

“HERKES KARINI ALIYOR”

-Dün kabine toplantısında bazı tedbirler için Gıda, Tarım Bakanımız olmak üzere bazı tedbirler alacağız. CHP ve avanesi başta olmak üzere ellerini ovuşturarak ülkemizin yere kapaklanmasını bekleyenler bir kez daha hüsrana uğrayacaktır. Üreticiden tüketiciye kadar, arada bu komisyoncular var ya, vurgunu bunlar vuruyor. Herkes karını alıyor. Bu işte farklı adımlar atmak suretiyle üreticiden çıkıp tüketiciye gelen süreci sağlamak gayreti içinde olacağız.

“VENEZUELA SENİN EYALETİN Mİ”

-Suriye bu büyük dönüşümün en büyük yeridir. Sahadaki planlar hayata geçirilebilirse büyük dönüşümün yeni hedeflerine sıra gelecektir. Bunlardan birinin Türkiye olduğu şüphesizdir. Suriye davasının Türkiye davası olarak bilmeyecek olanlara sadece yazıklar olsun diyoruz. İşte şu anda Venezuela’da olanlar. Venezuela senin eyaletin mi. Seçimle iş başına gelmiş bir insanı nasıl olur da git, burayı terk et diyebilirsin? Hani demokrasi,, hangi demokrattınız? Böyle bir anlayış olabilir mi? Bunu kabullenmek olur mu? İşte Avrupa Birliği… AB’nin de ne olduğu ortaya çıktı. Bir taraftan sandık diyeceksiniz sonra da cebren ve hile ile kalkıp hükümet devireceksiniz. Güçlünün haklı olduğu bir dünyayı biz kabullenmiyoruz.

MENBİÇ OPERASYONU

– Ülkemizdeki teröristlerin tehdidi neyse, Suriye’deki teröristlerin de aynıdır. Güvenliğimizi sağlamanın tek yolu, Suriye’de terör örgütlerinin kaynağını kurutmaktır. Suriyeli kardeşlerimize de huzur ve güven içinde yaşayabilecekleri bir iklim sağlamış olacağız. Kalıcı olarak geri dönüşlerini sağlamanın yolu budur. Fırat’ın doğusu ve Münbiç gündemimizdedir. ABD’nin verdiği sözleri yerine getirmesini bekliyoruz. Münbiç ortada bırakıldıkça rejimin hevesleri kabarıyor.

-Sayın Trump’la bu konularda verimli, ve ümit verici görüşmeler yapıyoruz. Alt düzeydeki görüşmelerde aynı verimi elde edemiyoruz. Şu ana kadar önümüzde konulan somut bir plan yok. Sabrımız sınırsız değildir. Birkaç hafta içinde teröristler Münbiç’ten çıkarılmazsa bekleme süremiz sona erer. Kendi planlarımızı hayata geçirme hakkımız doğacaktır. Bıçak kemiğe dayandığında yapacağımız işler için kimseden izin almak ya da kimseye hesap vermek mecburiyetinde değiliz. Yaptırım listesi dahil hiçbir tehdit bizi bu yoldan çeviremez. Bölgedeki tüm aşiretler ne zaman geliyorsunuz bunu soruyorlar. Görüşmeleri yürüten arkadaşlara tüm bu talimatları açıkça verdim.