Erdoğan ABD'ye ziyareti öncesi konuştu

"BM Genel Kurul Başkanlığına Büyükelçi Volkan Bozkır'ı aday göstereceğiz. "

Erdoğan ABD'ye ziyareti öncesi konuştu

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, ABD’ye ziyareti öncesi konuştu.

Erdoğan İstanbul’dan New York’a Hareketi öncesinde Atatürk Havalimanı’nda açıklamalarda bulundu.

Erdoğan’ın konuşmasından satır başları şöyle:

VOLKAN BOZKIR ADAY

“Dünya liderleriyle ikili görüşmelerim olacak. Görüşmelerin ilk gününde 24 Eylül Salı günü BM Genel Kurulu’na hitap edeceğim. Hitabımda BM’nin gündeminde olan barış ve güvenlikle ilgili temel meselelerle ilgili görüşlerimizi dile getireceğiz.

BM Genel Kurul Başkanlığına Büyükelçi Volkan Bozkır’ı aday göstereceğiz. Volkan Bozkır’ın BM Genel Kurul Başkanlığı görevini layıkıyla yürüteceğine inanıyorum.”

“Bizim sınır boylarında tüm hazırlıklarımız tamamlanmış vaziyette. ABD bizim malum stratejik ortağımız. NATO’da beraberiz. Bunun dışında da uzun yıllar bu stratejik ortaklığımızı her halükarda devam ettirmişiz. Biz şu anda da aynı noktadayız. ABD ile bizim karşı karşıya gelmek gibi bir arzumuz yok ancak ABD’nin de davetli olmadığı bir yerde şu anda terör örgütlerine vermiş olduğu desteği bizim de görmemezlikten gelmek gibi bir lüksümüz olamaz. YPG/PYD gibi PKK’nın yan kolları durumundaki bu terör örgütlerine malum şu anda ABD’nin verdiği destek apaçık ortadadır. Bunu ben defaatle sayın Trump’la paylaştım.”

PATRİOT KONUSU

“Masadan kalkmış bir konu değil. Sayın Trump bu hala gündeminizde mi diye söylediğinde biz S-400’leri nasıl aldıysak Patriot noktasında da şartlar itibariyle ortak üretim ve kredi gibi şartlar oluyorsa biz sizden de bunları alabiliriz dedik. Bu da onların gündeminde. Bunları halledersek F-35’leri bir kenara koymamız mümkün değil. F-35’lerde biz müşteri değil üreticiyiz. Bir kısım parçaları bizde üretiliyor. Bunları yapan ülkeye bu uygulama adil değildir.”

Tank Palet fabrikasının satış iddialarına dair soru üzerine:

“Bir defa Fox TV’yi yalan medya olmaktan çıkarın. Müfteri iddiasını ispatla mükelleftir. Kılıçdaroğlu, satılmış mı, satılmamış mı ispat etmesi lazım. Burası kira ile bu gruba verilmiştir. Ve 50 milyon dolar buranın bütün bakımı, tamiri, vesaire, bu harcamanın yapılmasıyla ilgili. 25 yıl süreyle kiralanmıştır. Biz bir işi yaptığımız zaman ülkemiz ne kazanır, buna bakarak yaparız. Ne işçi, ne memur çıkarılmıştır. Fakat Bay Kemal hayatını bu tip yalanlar üzerine bina ettiği için, “Acaba bu yalan bana ne getirir?” diye düşünüyor. Fox’un bu yayın politikasını değiştirmesi lazım”

SİGARA YASAKLARI

“Şoför de arkada oturanlar da sigara içemeyecek.”

“Elektronik sigaranın ülkeye girişini yasaklamak, yüksek vergiler koymak suretiyle o işi de halledeceğiz.”

“Suriye’nin kuzeyi ve kuzeydoğu, bu bölgedeki atılacak adımlar da inanıyorum ki terör örgütünün belini ciddi manada kıracaktır.”