Erdoğan ABD heyetiyle ilgili 'yanlış anlaşıldı', Saray'dan anında düzeltme geldi

ABD Başkanı Donald Trump'ın 'Barış Pınarı Harekatı'nı 'durmasına' ikna etmek için yarın Ankara'ya göndereceği yardımcısı Mike Pence'in sözcüsünden açıklama geldi. Sözcü "Pence, Erdoğan'ın görüşmeyi reddetmesine rağmen Ankara'ya gidecek." dedi.

Erdoğan ABD heyetiyle ilgili 'yanlış anlaşıldı', Saray'dan anında düzeltme geldi

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, bugün Sky News muhabirinin “ABD heyeti geliyor endişeli misiniz?” sorusuna, “Neden endişeli olayım. Ben onlarla görüşmeyeceğim, onlar karşıtlarıyla görüşürler, ben Trump geldiği zaman görüşürüm” diye yanıt vermişti.

Bu açıklamadan dakikalar sonra yeni bir açıklama daha yapan Erdoğan, “Ben şu anda Pence ve Pompeo dışında diğerleriyle görüşmem söz konusu değil” dedi.

Ancak sözkonusu kanal ve diğer önde gelen haber ajansları ile medya organları, Erdoğan’ın Ankara’yı ziyaretlerinde ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence ve ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ile görüşmeyeceğini duyurdu.

Bunun üzerine Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun kişisel Twitter hesabından “yanlış anlaşılma”yı gidermek üzere bir açıklama yayımladı. Fahrettin Altun “Sayın Cumhurbaşkanımız, bugün @SkyNews kanalına yaptığı değerlendirmede bugün Ankara’da bulunan ABD heyetini kabul etmeyeceklerini ifade etmişlerdir. ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence ve beraberindeki heyetin yarın kabul edilmesi planlanmaktadır.” ifadelerini kullandı.

Daha önce Beyaz Saray perşembe günü Ankara’yı ziyaret edecek ABD heyetinde Pence ve Pompeo’nun yanısıra Ulusal Güvenlik Danışmanı Robert O’Brien ve ABD’nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey’in de bulunacağını açıklamıştı.