Erdoğan 1955'te açılan Esenboğa Havalimanı'nı da 'sahiplendi'!

Ankara'da bulunan Esenboğa Havalimanı'nın inşaatına 1951'de başlanmış; 1955'te ise kullanıma açılmıştı. Esenboğa Havalimanı'nı sahiplenen Erdoğan ise 1954 doğumlu.

Erdoğan 1955'te açılan Esenboğa Havalimanı'nı da 'sahiplendi'!

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir süredir kimi şehirlere yaptığı ziyaretlerde kendi iktidarından çok önce yapılmış yapıları, binaları, üniversiteleri sahipleniyor; ‘biz yaptık’ diyordu. Erdoğan bu kez Ankara’da yaptığı konuşmada, Esenboğa Havalimanı’nı sahiplendi.

Erdoğan, Ankara Yenimahalle’de partisine yerel seçimler için oy istemek üzere düzenlenen etkinlikte konuştu. Konuşmasında AKP’nin Ankara’daki hizmetlerine dair konuşan Erdoğan, “Asrın projelerini hayata geçirdik karşımızda CHP’yi bulduk. Soruyorum size biz göreve geldiğimizde 17 yıl önce Ankara’da böyle bir havalimanı var mıydı? Bu havalimanını biz yaptık. Havalimanından ta şehre kadar adeta bir otoyol gibi bir yolu Melih Bey’in başkanlığı döneminde büyükşehir belediyemiz yaptı.” ifadelerini kullandı.

Ankara’da bulunan Esenboğa Havalimanı’nın inşaatına 1951’de başlanmış; 1955’te ise kullanıma açılmıştı. Esenboğa Havalimanı’nı sahiplenen Erdoğan ise 1954 doğumlu.