Ercan Kesal'dan Bakan Soylu'ya 'lanet dizi' yanıtı

Yönetmen, oyuncu ve yazar Ercan Kesal, geçtiğimiz günlerde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Show TV'de yayınlanan Çukur ile ilgili "Lanet bir dizi" açıklamasına cevap verdi.

Ercan Kesal'dan Bakan Soylu'ya 'lanet dizi' yanıtı

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl 56.’sını düzenlediği Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin ‘Öğle Sohbetleri’ndeki konuğu, yönetmen, oyuncu ve yazar Ercan Kesal oldu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun “lanet dizi” diye hedef aldığı ‘Çukur’ adlı dizide ‘İdris Koçovalı’ karakteriyle rol alan Kesal, dizinin çok izlenmesinden dolayı eleştiri aldığını öne sürdü.

Diziyi ortaokuldaki çocuğun da akademisyenlerin de diziyi seyrettiğini söyleyen Kesal, dizinin garip bir izleyici skalası olduğuna dikkat çekti. “Bu önemli bir şey, demek ki senaryosu ve oyunculukları farklı.” diyen Kesal, daha sonrasında isim vermeden Bakan Soylu’ya seslenerek “Oyuncu olarak Çukur’a dair hesap vermek zorunda değilim. Ercan Kesal olarak söyleyeceklerim var. Çukur’daki şiddet meselesi gündelik hayattaki şiddete göre kıyasladığında çok masum. Bütün işler bitti tek sıkıntı Çukur’daki silahlar ve ölen insan sayısı mı?” ifadelerini kullandı.

Bakan Soylu, dizi ile ilgili “Lanet bir dizi var ‘Çukur’ diye. Onun kadar olamıyorsak yazıklar olsun. Bir de ‘Adana Sıfır Bir’ diye dizi var. İkisinin etki alanı kadar etki alanı oluşturamıyorsak yandık. Bu iki dizi, çocuklarımızı zehirliyor. İnsanımızı kendi kültüründen uzaklaştırıyor” demişti.