Erbil'de Türk diplomatlara saldırı: Hayatını kaybedenler var

Erbil’de Türk konsolosluk çalışanlarının da bulunduğu restorana silahlı saldırı düzenlendi.

Erbil'de Türk diplomatlara saldırı: Hayatını kaybedenler var

IKBY’nin başkenti Erbil’de bir restorantta silahlı saldırı meydana geldi. Saldırıda ilk belirlemelere göre 2 kişi hayatını kaybetti.

Saldırı bugün yerel saat ile 14:30 sularında, Erbil’deki Hoqqabaz isimli restoranda gerçekleşti. Saldırıyı yapan kişiler olay yerinden kaçarak izini kaybettirdi. İhbar üzerine olay yerine gelen emniyet güçleri Erbil-Kerkük karayolunu trafiğe kapattı. Saldırganların yakalanmaları için yol güzergâhında operasyon başlatıldı. Saldırının kim veya kimler tarafından gerçekleştirildiği henüz tespit edilemedi.

Saldırı sırasında Türkiye’nin Erbil Başkonsolosluk çalışanlarının restoranda bulunduğu belirtilirken  bir sivil ile birlikte bir Türk konsolosluk çalışanının yaşamını yitirdiği açıklandı.

‘TÜRK KONSOLOS YARDIMCISI ÖLDÜRÜLDÜ’

Bölge kaynakları ise saldırıda üç kişinin hayatını kaybettiğini, hayatını kaybedenler arasında konsolos yardımcısının da bulunduğunu bildirdi.

Öte yandan Türkiye’nin Erbil Başkonsolosu Hakan Karaçay’ın sağlık durumunun ise iyi olduğu, saldırı sırasında olay yerinde olmadığı belirtildi.

ERDOĞAN: KINIYORUM

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan saldırı sonrası yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Erbil’de konsolosluk çalışanlarımıza yönelik düzenlenen menfur saldırıyı kınıyorum. Saldırıda şehit olan çalışanımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Saldırının faillerinin süratle bulunmaları için Irak makamları ve yerel yetkililer nezdinde girişimlerimiz sürmektedir.”

DIŞİŞLERİ’NDEN AÇIKLAMA

Saldırı sonrası Dışişleri Bakanlığından kısa bir açıklama yapıldı. Açıklamada saldırıya ilişkin “Bugün (17 Temmuz) öğleden sonra Erbil Başkonsolosluğumuzun bir görevlisi Başkonsolosluğumuz binası dışında bulunduğu bir sırada uğradığı menfur silahlı saldırı neticesinde şehit olmuştur.” denilirken “Saldırının faillerinin süratle bulunması için Irak makamları ve yerel yetkililer nezdinde girişimlerimiz sürmektedir.” bilgisine yer verildi.