Ensar'ın yemekleri çocukları zehirledi

Çocuklara istismar haberleriyle hatırlanan Ensar Vakfı, bu kez yemekleri nedeniyle 38 çocuğun zehirlenerek hastanelik olmasına yol açtı.

Ensar'ın yemekleri çocukları zehirledi

Bahçelievler’de bulunan 15 Temmuz Şehitleri Anadolu İmam Hatip Lisesi yurdunda kalan 38 çocuğun 2 Aralık günü yemekten zehirlendiği belirtildi.

Konuya ilişkin açıklama yapan İnsan Hakları Derneği (İHD) okula ait pansiyonun yemek işinin Ensar Vakfı tarafından organize edildiğinin kendilerine bildirildiğini açıkladı.

Açıklamada şöyle denildi:

“5 Aralık günü, geri getirilen çocukların okulda ifadelerinin alındığı ve yurdun yemek işinin ENSAR Vakfı tarafından organize edildiği de ulaşan bilgiler arasındadır. 3 Kasım 2018 tarihinde de aynı yurtta kalan 17 öğrencinin yine verilen yemekten zehirlendiği hatırlandığında, anılan yurtta çocukların sağlıklı beslenme imkanlarının olmadığı, zehirlenen çocukların hastaneye sevkleri geciktirilerek yaşam haklarının tehlikeye atıldığı görülmektedir. İnsan hakları savunucuları olarak; gerek yaşam hakkı, gerek sağlığa erişim hakkı ve gerek eğitim hakkı kapsamında ihlal yaratan bu olayın etkin bir şekilde soruşturulması, sorumluların tepsi edilerek cezalandırılmaları ile bunun yanında yurdun fiziki koşullarının ve idareden kaynaklı eksikliklerinin derhal giderilmesi yönünde önlemler alınması için Cumhuriyet Savcılığını, Milli Eğitim Bakanlığı’nı, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yetkililerini göreve çağırıyoruz.”