Ensar Vakfı'nda zehirlenen öğrencilere tehdit

İstanbul Bahçelievler’deki 15 Temmuz Şehitleri Anadolu İmam Hatip Lisesi yurdunda kalan 38 çocuk, 2 Aralık günü akşam yemeğinde verilen et yemeğinden zehirlendi. Çocuklar hastaneye geç götürülürken yemek dağıtım işinin Ensar Vakfı’nca organize edildiği ortaya çıktı.Yemekten zehirlenen çocuklardan bazıları, “Zehirlendikten sonra alınan ifademizde yetkililerden şikâyetçi olmak istedik. Okul müdürümüz bizlere, ‘Ensar Vakfı’na büyük bir oyun oynanıyor. Bu oyuna alet olmayın dedi.’ Sadece birkaç arkadaşımız şikayetçi oldu. Şikâyetçi olan öğrencilere ise okul müdürünün tavırları sertleşti” dedi.

Ensar Vakfı'nda zehirlenen öğrencilere tehdit

15 Temmuz Şehitleri Anadolu İmam Hatip Lisesi yurdunda bir yıl arayla iki besin zehirlenmesi vakası yaşandı. 3 Kasım 2018 tarihinde okulun yurdunda yatılı kalan 17 öğrenci yemekten zehirlendi. İkinci zehirlenme vakası ise 2 Aralık’ta gerçekleşti. Bu kez 38 çocuk yedikleri akşam yemeğinden zehirlendi. Şiddetli karın ağrısı yaşayan çocuklar ancak ertesi gün hastaneye sevk edildi. Başlatılan soruşturmada sadece birkaç öğrenci şikâyetçi oldu.

Cumhuriyet’ten Seyhan Avşar’ın haberine göre; okulun yurdunda kalan ve güvenlik nedeniyle isimlerinin yazılmasını istemeyen bazı öğrenciler konu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

“SONUÇ ALAMADIK”

Bir öğrenci, “Yemek yedikten sonra bütün gece karnımız ağırdı. Ertesi gün okul müdürüne bildirdik. ‘Hastalanmanız Ensar Vakfı’nın yemeğinden olmamıştır. Üşütmüşsünüzdür, rüzgâr esiyor’ diyerek bizi hastaneye götürmek istemedi. Bizler zorlayınca ambulanslar çağrıldı, hastaneye kaldırıldık. Okul ve yurt idaresinin denetimsizliği sonucu zehirlenip duruyoruz. Ensar’ın hazırladığı yemekle ilgili sesimizi duyurmak için her kapıyı çaldık ama sonuç alamadık” dedi.

Besin zehirlenmesi yaşayan bir başka öğrenci ise “Zehirlenmeme ilişkin sorumlulardan şikayetçi oldum. Ancak şikâyetçi olmadan önce okul müdürümüz yanımıza gelerek, “Ensar Vakfı’na büyük bir oyun oynanıyor. Bu oyuna alet olmayın dedi.” Sadece birkaç arkadaşımız şikayetçi oldu. Şikâyetçi olan öğrencilere ise okul müdürünün tavırları sertleşti” dedi.

Telefonla ulaşılan okul müdürü Hikmet Feridun Aksu, “Bizler devlet memuruyuz. Açıklama yapamam” dedi. “Ensar Vakfı’nın Milli Eğitim Bakanlığı’na ait bir yurda yemek hizmeti” vermesinin gerekçesi sorulan Aksu, “Her şey kanunlar çerçevesinde yapılır. Kimsenin şahsi bir şey yapma yetkisi yoktur. Biz sadece devlet memuruyuz” yanıtını verdi.