Ensar Vakfı belediye kıyağını böyle savundu: İslami STK’lar buralarda vatan, din, millet sevgisini aşılıyor

Ensar Vakfı'nın Kocaeli Şubesi dönem sözcüsü olan Şahin Yaşlık, "İslami STK'lar buralarda vatan, din, millet sevgisini aşılıyor." dedi.

Ensar Vakfı belediye kıyağını böyle savundu: İslami STK’lar buralarda vatan, din, millet sevgisini aşılıyor

31 Mart seçimleri sonrası İzmit Belediyesi’ni AKP’li Nevzat Doğan’dan devralan CHP’li Fatma Kaplan Hürriyet, TÜGVA ve Ensar Vakfı’na yapılan ödemeleri kalem kalem anlattı.

Ensra Vakfı’ndan Şahin Yaşık, İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in açıklamalarını “İslami STK’lar buralarda vatan, din, millet sevgisini aşılıyor. Ensar Vakfı bir protokol yapmıştır ve iptal şartlarının ne olduğunu bilinmelidir” sözleriyle yanıtladı.

Başkan Hürriyet Ensar ve TÜGVA gibi yandaş vakıflara yapılan kıyağı “Ne talep ettilerse hiç itiraz etmeden yerine getirmiş belediye. Tek bir itiraz dahi yok” şeklinde ifade etmişti.

Ensar Vakfı’nın Kocaeli Şubesi dönem sözcüsü olan Şahin Yaşlık, “İslami STK’lar buralarda vatan, din, millet sevgisini aşılıyor. Burada terör faaliyeti yok. CHP iktidara geldiği günden beri dinle, İslamla, ezanla, başörtüsü ve İslami STK’larla uğraşmıştır” diyerek Belediye Başkanı’nın ifadelerini yanıtlamaya çalıştı.

Yaşlık, daha da ileri giderek “Kendisinin DHKP-C ile savaşmasını beklemiyoruz” ifadelerini kullandı.

CHP’li İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, yandaş vakıflara yapılan kıyakları kalem kalem açıklamıştı: