Enis Fosforoğlu aramızdan ayrıldı

Usta tiyatro ve sinema sanatçısı Enis Fosforoğlu, Büyükada’daki evinde geçirdiği kalp krizi sonucu vefat etti.

Enis Fosforoğlu aramızdan ayrıldı

Tiyatro ve sinema sanatçısı Enis Fosforoğlu, Büyükada’daki evinde geçirdiği kalp krizi sonucu 71 yaşında hayatını kaybetti.

11 Haziran’da kalp krizi geçiren sanatçı, özel bir hastaneye kaldırılmış ve tedavi sürecinin ardından takibi evde devam etmek üzere taburcu edilmişti.

Fosforoğlu’nun ölüm haberini Büyükada Belediye Başkanı Erdem Gül de “Türk sinemasının büyuk emekçilerinden Renan Fosforoğlu’nun oglu, büyuk oyuncu Büyükada mukimi Enis Fosforoğlu’nu kaybettik. Başımız sağolsun.” diyerek duyurdu.

KİMDİR?

1948 yılında İstanbul’da doğan Enis Fosforoğlu tiyatro, sinema ve dizi oyuncusudur.

Sanatçı Renan Fosforoğlu ve Mualla Kavur’un oğlu olan Enis Fosforoğlu, Belkıs Dilligil (teyzesi), Avni Dilligil (eniştesi), Aliye Rona (eniştesinin kızkardeşi) gibi sanat kökenli bir aileden gelmektedir.

Tiyatro ve dublaj sanatçısı Ferdi Merter ile kardeştirler. Kızı da tiyatro sanatçısı Seren Fosforoğlu’dur.

1970 – 1976 yılları arasında Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü’nde görev yapan Fosforoğlu o yıllardan beri birçok sinema filminde de rol almıştır.

Değişik tiyatro toplulukları içinde rol alan Fosforoğlu, kendi adına tiyatro kurarak uzun yıllar birçok sanatçının yetişmesine katkıda bulunmuştur. Sinema filmleri çeviren sanatçı, senaryo ve yönetmenlik denemesinde de bulunmuştu.