Engelli rampası zorunluluğu ertelendi, Şöförler Odası Başkanı 'müjdeler olsun' dedi

Toplu taşıma araçlarında engelli rampası zorunluluğu getiren düzenlemenin ertelenmesini Sincan Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı İsa Yalçın "müjdeler olsun" diyerek duyurdu.

Engelli rampası zorunluluğu ertelendi, Şöförler Odası Başkanı 'müjdeler olsun' dedi

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından Bakan Sayın Zehra Zümrüt Selçuk tarafından yayınlanan genelgeyle toplu taşıma araçlarında engelli vatandaşlar için rampa konulması zorunluluğu 2 yıl süreyle ertelenmişti.

Sincan Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı İsa Yalçın ise kararın ertelenmesi sonrası sosyal medya üzerinden “Esnaflarımıza müjdeler olsun. Engelli rampasıyla ilgili mecburiyet yoğun uğraşlarımız sonucu 2 yıl ertelenerek uzatılmıştır” paylaşımı yaptı.

Engelli vatandaşlar için toplu taşımayı 2 yıl daha eziyet hale getirecek erteleme kararına Yalçın’ın sevinci büyük tepki çekti.

 

ÖZÜR DİLEDİ AMA…

Tepkilerden sonra Hürriyet‘in ulaştığı Yalçın, “Hepimiz de birer engelli adayıyız. Yanlış anlaşıldık, kimin kalbini kırdıysak özür dileriz” derken, bu kez “altyapı” konusuyla sevincini gerekçelendirmeye çalışarak “Dolmuşlar küçük, ana caddede durduğu zaman trafik tıkanır, 10 dakika sürer bir engelli kardeşimizi araca almak ve emniyetini sağlamak. Araçtaki bir kişi ‘senin yüzünden geç kaldık’ derse o engelli kardeşimin düşeceği durumu düşünebiliyor musunuz? Bu altyapı çalışmaları bitene kadar bunun ertelenmesi istedik.” ifadelerini kullandı.