Enerji Bakanı Dönmez: Gaz akışı yılbaşından itibaren 'Türk Akım' ile Türkiye'ye gelmiş olacak

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, başkent Moskova’da düzenlenen Uluslararası Rusya Enerji Forumu’nda konuşma yaparak önümüzdeki yılbaşından itibaren doğalgaz akışının ‘Türk Akım’ boruhattı üzerinden Türkiye’ye gelmiş olacağını belirtti.

Enerji Bakanı Dönmez: Gaz akışı yılbaşından itibaren 'Türk Akım' ile Türkiye'ye gelmiş olacak

Sputnik’ten Tatiana Şuvalova imzalı habere göre, Uluslararası Rusya Enerji Forumu’na katılan Dönmez, Sputnik’e  yaptığı açıklamada bu yılın sonuna kadar çalışmaların biteceğini belirtti ve şu ifadeleri kullandı:

“Biliyorsunuz, geçtiğimiz sene her iki liderin tanıklığında deniz tarafındaki boruhattı  inşaat çalışmanın tamamlanma töreni icra yapılmıştı. O günlerde iki lider 2019 yılının sonuna kadar kara tarafındaki hat yapım çalışmaları ve diğer calışmaları konusunda bir hedef belirlemişti. Hem Gazprom, hem Botaş bu hedefi yakalayabilmek için planlı bir calışma yaptı. Bundan sonra  Rusya Enerji Bakanı Sayın Novak da degerlendirdi, hem de Gazprom’un ve Botaş’in yetkilileri değerlendirdiler – ve programda bir aksama yok, yıl sonuna kadar bu çalışmalar bitecek. Yıl başından itibaren gaz akışı Türkiye açısından bir hat ile Türkiye’ye gelmiş olacak, diğer hattan da Avrupa tarafına gitmiş olacak. Yani dogalgazı yıl sonuna kadar Türkiye sınırına getirmiş oluyoruz. Bundan sonraki işlerin takibi  Gazprom üstleniyor. Ondan sonra Bulgaristan ve diğer hangi ülkelere gidecekse oradaki işlemleri Gazprom o ülkelerin yetkili kurumları ile göruşerek belirliyor. Onları da biz Türkiye ve Botaş dışarıdan takip ederiz.”