'Emniyetteki Menzilciler birbirine girdi' iddiası: Konu atamalar!

AKP destekli Menzil cemaatinin Emniyet'te yapılanan iki kolunun birbiriyle karşı karşıya geldiği öne sürüldü.

'Emniyetteki Menzilciler birbirine girdi' iddiası: Konu atamalar!

‘FETÖ’ ile mücadele ettiğini öne süren AKP’nin kamu kadrolarını başka cemaatlerden kişilerce doldurduğuna dair daha önce sayısız iddia ortaya atılmış ve haberler yayınlanmıştı.

‘FETÖ’ tasfiyeleri sonrası bu konuda en kritik kurumlardan biri haline gelen Emniyet teşkılatında yapılan atamalarda Menzil cemaatinin de etkili olduğu öne sürülüyordu.

İddiaya göre göre, emniyette birinci sınıfa terfi ve polis okuluna yapılan atamalardan sonrası Menzilci iki grup arasında gerginlik çıktı.

T24’ten Tolga Şardan’ın haberine göre, son dönemde Menzilciler de diğer kurumlarda olduğu gibi emniyet teşkilatı içinde örgütlenmeye başladı. ‘FETÖ’den doğan boşluğun doldurulması çerçevesinde bir süredir emniyette yapılan tayinlerde Menzilcilerin etkisi “güçlü” biçimde hissediliyor.

Bu etki, son emniyet müdürleri kararnamesinin yanı sıra birinci sınıf emniyet müdürlüğüne terfi ve polis okullarına yapılan müdür atamalarında da kendisini gösterdi. Her üç atama ve terfi sırasında Menzil cemaatinden doğrudan veya dolaylı gelen referanslar kabul gördü.

Ancak kulislere düşen iddiaya göre, birinci sınıfa terfi ve polis okullarına yapılan atamalar sonrasında özellikle Menzil cemaati içinde kavgalı bir süreç başladı.

Menzil cemaatinin Adıyaman’daki Semerkand grubu ve Eskişehir’deki Buhara grubundan oluştuğunu hatırlatan Şardan, “Liderleri farklı olan bu iki grubun, Emniyet’teki bu görevlendirmeler sonrasında birbirleriyle ters düştükleri öne sürülüyor. Bu durumun gerekçesi ise, Emniyet’teki atama ve terfilerde Semerkand grubunun referanslarına olumlu yanıt verildiği, Buhara grubunun taleplerinin yerine getirilmediği.” ifadelerini kullandı.