Emniyetin mühimmat teknikeri, silah üretim atölyesi kurup suç örgütlerine satmış

Emniyetin silah mühimmat biriminde tekniker olarak çalışan ve yasadışı silah satışından dolayı ihraç edilen bir kişi, kurduğu atölyede silah ürettiği gerekçesiyle gözaltına alındı.

Emniyetin mühimmat teknikeri, silah üretim atölyesi kurup suç örgütlerine satmış

Emniyetin silah mühimmat biriminde tekniker olarak çalışan ve yasadışı silah satışından dolayı meslekten ihraç edilen A.K., kurduğu atölyede ürettiği silahları suç örgütüne sattığı iddiasıyla gözaltına alındı.

Hürriyet’ten Fevzi Kızılkoyun’un haberine göre, Ostim Sanayi Sitesi’nde kurulan bir atölyede yasadışı silah üretimi yapıldığı ve bu silahların suç örgütlerine satıldığı istihbaratı üzerine Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele ekipleri çalışma başlattı.

Polis, 2 aylık teknik-fiziki takibin ardından yasadışı silah üretimi yapıp-satan çeteye ulaştı. Çete üyelerini adım adım takip eden polis, çok sayıda adrese ve silah üretimin yapıldığı atölyeye baskın yaptı. Operasyonda 17’si tamamlanmış, 5’i üretim aşamasında olmak üzere 22 tabanca, çok sayıda silah parçalarına el konuldu. Operasyonda 19 kişi gözaltına alındı.

Emniyetteki sorguların ardından mahkemeye çıkarılan şüphelilerden 11’i tutuklanırken, 8 kişi ise serbest bırakıldı.

MESLEKTEN İHRAÇ EDİLMİŞ

Tutuklananlar arasında ise uzun yıllar emniyetin silah mühimmat biriminde tekniker olarak çalışan A.K. de bulunuyor. Emniyette görevliyken yasadışı silah satışından meslekten ihraç edilen A.K.’nin silah üretim atölyesi kurduğu, burada yanına aldığı 2 kişi ile silah üretimi yaptığı belirlendi.

Atölyede üretilen silahların yine A.K.’ye bağlı çalışan diğer elemanları tarafından suç örgütlerine sattığı bildirildi.

El konulan tabancalar her hangi bir olayda kullanılıp kullanılmadığının belirlenmesi için balistik incelemeye gönderildi.

Emniyetin silah mühimmat biriminde tekniker olarak çalışan ve yasadışı silah satışından dolayı ihraç edilen A.K., silahları suç örgütüne sattığı iddiasıyla gözaltına alındı.