Emniyet gözaltına aldığı kadınları 'ifşa' etti

Şişli Emniyet Müdürlüğü, 'fuhuş' iddiasıyla gözaltına aldığı 7 kadını, basının karşısında ifşa etti.

Emniyet gözaltına aldığı kadınları 'ifşa' etti

Şişli Emniyet Müdürlüğü, ‘fuhuş’ iddiasıyla gözaltına aldığı 7 kadını, basının karşısında ifşa etti.

Şişli İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından ilçe genelinde gece kulüplerine düzenlenen baskınlar sonrası skandal bir uygulamaya imza atıldı. Konsomatrislik yaptığı belirlenen yabancı uyruklu 35 kadın ile birlikte toplamda 50 kişiyi gözaltına alan polis ekipleri, kadınların fotoğraflarını internet üzerinden paylaştı.

Şişli’de İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler, yeni yılda baskın ve denetimlere devam etti. Bu kapsamda dün saat 00.00’dan itibaren ilçe genelinde çok sayıda polisle asayiş uygulaması gerçekleştirildi. Uygulama kapsamında Harbiye’de 2 gece kulübüne şok baskın düzenleyen ekipler, denetimde konsomatrislik yaptığı belirlenen 11’i Ukrayna uyruklu olmak üzere 35 kadın gözaltına aldı. Kulüpteki kişilerin de Genel Bilgi Tarama (GBT) sorgulamasını yapan polis ekipleri, ilçe genelinde toplamda 12 gece kulübüne 420 bin lira para cezası kesti. Kulüpte gözaltına alınan kadınlar, Asayiş Büro Amirliğindeki işlemlerinin ardından sevk edildiği hastanede sağlık kontrolünden geçirildi.

Kadınlar daha sonra ilçe emniyet müdürlüğünde görüntüleri basına servis edilmek üzere fotoğraf çekimine alındı. Skandal uygulamada kadınlar, operasyonda ele geçirilen suç aletleriyle birlikte ‘sergilendi’.