Emine Erdoğan'dan 'kimlik bunalımı'na çözüm: Ümmet çatısı altında buluşalım

Emine Erdoğan, kadınları "kimlik bunalımı"na karşı "ümmet" çatısı altına davet etti.

Emine Erdoğan'dan 'kimlik bunalımı'na çözüm: Ümmet çatısı altında buluşalım

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Kadın Danışma Konseyinin katkılarıyla gerçekleştirilen “ALLY for Future: Genç Müslüman Kadınlar Liderlik Programı” katılımcılarıyla bir araya geldi.

Vahdettin Köşkü’ndeki buluşmada, Emine Erdoğan’a, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ile Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Başkan Yardımcısı Sümeyye Erdoğan Bayraktar eşlik etti.

Emine Erdoğa burada yaptığı konuşmada, “kadınların İslam tarihi boyunca kazandığı başarıların gün yüzüne çıkarılması gerektiğini” söyleyerek “Kendimize gelmenin, kimlik bunalımından kurtulmanın tek yolu, medeniyetimizi yani kim olduğumuzu hatırlamaktır. İnanıyorum ki sizlerin donanımı ve kalplerinizdeki iyi niyet bunu başaracaktır.”

Emine Erdoğan, “kimlik bunalımı” dediği durumu aşmak için ise “ümmet” formülü önerdi. Erdoğan, “Ümmet çatısı altında buluşabilirsek bunu başarmamak için hiçbir sebep yok. Bu buluşmaların, bizi bu hedefe ulaştıracağına inanıyorum.” diye konuştu.