Emine Erdoğan: Yoğun bir toksin saldırısı altındayız

Emine Erdoğan'ın yeni 'uzmanlık' alanı otizm ve doğru beslenme oldu.

Emine Erdoğan: Yoğun bir toksin saldırısı altındayız

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Milli Eğitim Bakanlığınca Selçuklu Kongre Merkezi’nde düzenlenen “Beslenmenin Otizm Üzerine Etkileri Projesi Tanıtım Toplantısı”nda konuştu.

Otizmli çocukların eğitiminin temel meselelerden olduğunu söyleyen Emine Erdoğan, bu konuda Milli Eğitim, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler ile Sağlık bakanlıklarının önemli farkındalık çalışmaları olduğunu öne sürdü, bunun “son derece umut verici” olduğunu belirtti.

“Ailemizde ya da yakınlarımızda otizmli bir birey olmayabilir. Fakat otizmli bir bireyle karşılaştığımızda ona nasıl davranacağımızı ve onun davranışlarını nasıl okuyacağımızı hepimizin öğrenmesi gerekiyor.” diyen Erdoğan, “Eğer bu donanıma sahip olursak, otizmli çocukları olan ailelerle yakın temas halinde olduğumuzda dayanışma becerimiz de kuvvetlenecektir.” ifadelerini kullandı.

Yapılan çalışmaların doğru beslenmenin otizmin belirtilerini hafiflettiğini gösterdiğini söyleyen Erdoğan “Yiyip içtiklerimizin hem bedensel hem de ruhsal sağlığımız üzerindeki etkileri herkes için geçerlidir. Bugün hepimizin yoğun bir toksin saldırısı altında yaşam mücadelesi verdiğimizi söylesek herhalde abartmış olmayız. Kullandığımız temizlik ürünlerinden, giydiğimiz kıyafetlere kadar temas halinde olduğumuz her şeyin muhtevasında maalesef yoğun kimyasallar mevcut. Bunun üzerine bir de bizlerin tüketici olarak, paketlenmiş ürünlere gösterdiğimiz rağbet, sorunları ikiye katlıyor. İnsan tabiatına bu kadar aykırı ve suni yeme içme tarzlarının, elbette bazı sonuçları olması kaçınılmazdır. Halbuki biraz çaba gerektirse de mevsimine göre beslenmek, yaşamı daha doğal bir eksene çekmek de mümkün. Bedenlerimiz sığınağımızdır. Bu sığınakları en yaşanabilir hale getirmek, önümüzdeki seçeneklerden sağlıklı olanları tercih etmekle mümkün olabilir.” dedi.

Tanıtım toplantısında, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay da konuşma yaptı.