Emine Erdoğan: Kadınlarımız 15 yıl öncesine göre çok iyi noktada, temel insan hakları sorunlarımız çoktan halledildi

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, 8 Mart konuşmasında kadınların durumuyla ilgili gerçekten uzak ifadeler kullandı.

Emine Erdoğan: Kadınlarımız 15 yıl öncesine göre çok iyi noktada, temel insan hakları sorunlarımız çoktan halledildi

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın 8 Mart konuşması yapmak için ilk boy gösterdiği yer Borsa İstanbul’daki ‘Gong Töreni’ oldu.

Konuşmasına “Bugün burada kadınların önündeki her türlü engeli yıkmak, cam tavanları kaldırmak üzere gongu çaldık.” diyerek başlayan Emine Erdoğan, “Bundan 10-15 yıl önce verilen mesajlarla bugün verilen mesajlar arasında memnun edici farklar var. Çok şükür ki kadınlarımız 15 yıl öncesine göre çok daha iyi bir noktadalar. Temel insan haklarına dair hatırlamak istemediğimiz kimi sorunlar çoktan halledildi. Şimdi yeni ufuklara yöneliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Erdoğan konuşmasında şöyle devam etti:

“Yakın zamanlara kadar kadınların ev dışında özellikle iş ve siyaset dünyasında yer alabilmesi maskülen bir tavrı gerektiriyor. Başarının gücün ve iktidarın hep erkeksi kodlara sahip olduğu düşünülürdü. Kadınların muazzam bir dönüştürücü gücü var. Bu güç ortaya çıktıkça etrafımızdaki her şeyin başkalaştığını görüyoruz.

Üniversite çağındaki genç kızlarımız mühendislik ve bilişimle ilgili bölümlere ne kadar yönlendirilirse gelecekte o kadar var olabilirler. Kadın dayanışmasının son derece önemli olduğunu düşünüyorum. Kadınlar beraber güçlü takımlar oluşturdukça buradan güzel bir sinerji doğacaktır. Güneş dünyanın devamlılığı için neyse kadın da dünya için odur.”