Emine Bulut'un ailesinden Fedai Varan'a verilen müebbet hapis cezasına itiraz

Kırıkkale'de eski eşi Emine Bulut'u kızının gözleri önünde öldüren Fedai Varan'a verilen müebbet hapis cezası kararına, ailenin avukatı itiraz etti ve İstinaf Mahkemesi'ne başvurdu.

Emine Bulut'un ailesinden Fedai Varan'a verilen müebbet hapis cezasına itiraz

Kırıkkale’de eski eşi Emine Bulut’u 10 yaşındaki kızının gözleri önünde boğazından bıçaklayarak öldüren Fedai Varan’a verilen müebbet hapis cezası kararına, ailenin avukatı itiraz ederek İstinaf Mahkemesi’ne başvurdu.

21 Ekim’de ikinci defa hâkim karşısına çıkan Fedai Varan,  kasten adam öldürme suçundan müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı.

Kırıkkale 1. Ağır Ceza Mahkemesi, Varan’ın cezasında haksız tahrik indirimi yapmamıştı.

NE OLMUŞTU?

Kırıkkale’de 18 Ağustos günü eski eşi Fedai V. tarafından bir lokantada 10 yaşındaki kızının gözleri önünden boğazından bıçaklanan Emine Bulut, kaldırıldığı Yüksek İhtisas Hastanesinde yapılan müdahaleye rağmen hayatını kaybetmişti. Kaçan Fedai V, Bahşılı ilçesi girişinde polis ekipleri tarafından gözaltına alınarak tutuklanmıştı.

Olay anına ilişkin görüntülerin sosyal medyada yayınlanması kamuoyunda infial yaratmıştı. Siyasetçiler, sanatçılar ve kadın sivil toplum örgütleri başta olmak üzere toplumun tüm kesimleri tarafından olaya tepki gösterilmiş ve 81 ilde basın açıklamaları ve protestolar düzenlenmişti.

Milli Eğitim Bakanlığı, Emine Bulut’un kızına tüm öğrenim hayatı boyunca eğitim yardımı ile sosyal ve psikolojik destek verileceğini bildirmiş, Emine Bulut’un 10 yaşındaki kızına yapılan yardımların korunması ve güvence altına alınması için esas hakkında bir hüküm verilinceye kadar yönetim kayyumu olarak Enver Kılıç atanmıştı.

Emine Bulut’un babası Ahmet Bulut, 10 yaşındaki torunu F.B.V. için Kırıkkale 1. Hukuk Mahkemesi’ne başvurarak vasi olmak istediğine dair talebini iletmişti. 18 Ekim günü görülen duruşmada Emine Bulut’un babası Ahmet Bulut, F.B.V.’ye vasi olarak tayin edilmişti.

Emine Bulut’un öldürülmesinin ardından Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma süreci etkin ve hızlı şekilde tamamlanmış ve 5 gün sonra iddianame hazırlanmıştı.

İddianame, Sanık Fedai V. hakkında “canavarca hisle tasarlayarak öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle hazırlanmış, aynı gün Kırıkkale 1. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilmişti.