Emine Bulut davası başlıyor

Kırıkkale'de, eski eşi Emine Bulut'u 10 yaşındaki kızının gözü önünde bıçaklayarak öldüren Fedai Varan'ın yargılanmasına bugün başlanacak.

Emine Bulut davası başlıyor

Kırıkkale’de 18 Ağustos 2019’da eski kocası Fedai Varan tarafından bir lokantada 10 yaşındaki kızının yanında boğazından bıçaklanan Emine Bulut, kaldırıldığı Yüksek İhtisas Hastanesinde yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamamıştı.

Kaçan Varan, Bahşılı ilçesi girişinde polis ekiplerince gözaltına alınmış ve tutuklanmıştı. Daha sonra olay anına ilişkin görüntülerin sosyal medyada yayınlanmış ve Bulut’un “Ölmek istemiyorum” cümlesi sosyal medyada gündeme oturmuştu.

Kırıkkale 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün görülecek ilk duruşması görülecek davayı takip etmek için 81 ilden yaklaşık 200 avukatın mahkemeye başvuru yaptığı bildirildi.

MÜEBBETLE YARGILANACAK

Cinayetten sonra önce Kırıkkale F Tipi Ceza İnfaz Kurumu’na sonra da güvenlik nedeniyle Bolu F Tipi Ceza İnfaz Kurumu’na sevk edilen Varan, “Canavarca hisle tasarlayarak öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılanıyor.

Olay anına ilişkin görüntüleri cep telefonu kamerasıyla çeken B.Y. gözaltına alınmış ve hakkında “soruşturma ve kovuşturma işlemleri sırasındaki ses ve görüntüleri yetkisiz kayda alma veya nakletme” suçundan işlem yapılmıştı.