Elitaş'tan patronlara: Tüm partiler bana yetki verdi, desteğe hazırız

AKP'li Elitaş, patronların "dert"lerini çözmek için tüm partilerden yetki aldığını öne sürdü.

Elitaş'tan patronlara: Tüm partiler bana yetki verdi, desteğe hazırız

TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Mustafa Elitaş, tüm siyasi parti temsilcilerinin kendisine sanayicilerle ilgili karar ve taahhüt verme yetkisi verdiğini öne sürdü.

Çorlu Ticaret Sanayi Odası’nda (TSO) düzenlenen “Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Marmara Bölge Toplantısı”nda konuşan Elitaş, bu toplantıların sanayiciler için “verimli” olduğunu söylerken “17 yıldır birlikte çalıştığımız değerli arkadaşlarımız, Organize Sanayi Bölgeleri ve Türkiye’nin önündeki engelleri ortadan kaldırmak için gayret ettiler. Bugüne kadar 5 veya 6 sanayi bakanımız oldu. Bakanımız Mustafa Varank’ın bu dönem için bir şans olduğunu söylemek istiyorum. Yıllardır sanayicilik yapmış dertli olan ve bu sefer de dertleri çözen tarafta olan birisi olarak bakanımızın gayretlerini görüyor ve destekliyoruz.” dedi.

Kendisinin de bir patron olduğu bilinen Elitaş, sanayide sorunların hiç bir zaman bitmediğinden dert yanarak “Biz bazı meseleleri gündeme getireceğiz ve çözümleri birlikte bulacağız. Sanayicilik heyecan işidir, sanayicilik cesaret işidir, sanayicilik aşk işidir,. Heyecan, cesaret olmayınca bu yola gidilmez. Zor olan işi becermek, sanayiciye has bir hadisedir. Herkes sanayici olamaz. Bu memlekette sanayici olan bir avuç insan var.” diye konuştu.

“Sanayicilerimizin dertlerini çözebilmek için, önlerindeki engelleri kaldırabilmek için hazırız.” diyen Elitaş, daha sonrasında ise şu ifadeleri kullandı:

“Bütün siyasi parti temsilcilerimiz bana yetki verdi. Kendileri adına karar ve taahhüt vermem konusunda bana yetki verdiler. Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu olarak sanayicinin önündeki engelleri kaldırmak üzere, sanayicimize yardım etmeye ve destek olmaya her zaman hazırız.”