'Elektriğe yeni bir zam daha gelmesi an meselesi'

"Elektriğe temmuz başında yüzde 15 zam yapıldı. Yeni bir zam gelmesi de an meselesi."

'Elektriğe yeni bir zam daha gelmesi an meselesi'

En son daha geçtiğimiz ay zam yapılarak emekçilerin belini daha da büken elektrikte bir kez daha fiyat artışına gidileceği öne sürülüyor.

CHP Balıkesir Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Ahmet Akın Sözcü‘den Başak Kaya’ya verdiği demeçte “Hayat pahalılığı daha da artacak” derken “Elektriğe temmuz başında yüzde 15 zam yapıldı. Yeni bir zam gelmesi de an meselesi. Ağustos ayının başında doğalgaza da yüzde 15 zam yapıldı. Türkiye’de elektriğin büyük bir bölümü doğalgazdan üretiliyor” ifadelerini kullandı.

Akın sözlerine şunları ekledi:

“Elektrik ve doğalgaza yapılan yüzde 15’lik zamlar tüketici enflasyonunu (TÜFE) etkileyecek ve tüketici fiyatlarının 1.2 puan yükselmesine yol açacak. TÜFE’deki 1 puanlık artış bile asgari ücretlinin bütçesinde aylık 200 lira açık oluşturuyor.”

“ÖZELLEŞTİRME SORUNLARI BÜYÜTTÜ”

Elektrik üretimi ve dağıtımının özelleştirilmesinin sorunları daha da büyüttüğünü savunan CHP’li Akın, “12 Mayıs’ta çıkarılan Elektrik Piyasasında Lisanssız Elektrik Üretim Yönetmeliği bunun somut örneğidir. Yenilenebilir enerjide büyük bir potansiyeli olan ülkemizde bu düzenleme beklenen ivmeyi yaratmadı. Dağıtım şirketlerini mutlu etmek için hazırlanan bir düzenleme oldu. Kamu kuruluşları tarafından tüketim birleştirme metoduyla arazilerde kurulacak enerji santrallerinde, hem üretilen hem tüketilen enerjiden ayrı ayrı dağıtım bedelinin alınması dağıtım şirketlerine haksız kazanç sağlıyor.”