Elazığ'da Yazıkonak Belediyesinde 21 bin TL’ye tesbih, 50 bin TL'ye oyuncak alınmış

Elazığ’ın Yazıkonak Belde Belediyesini 10 milyon borçlandıran AKP'li eski yönetimin 50 bin TL’ye kumandalı araba, 21 bin TL'ye tespih aldığı ortaya çıktı.

Elazığ'da Yazıkonak Belediyesinde 21 bin TL’ye tesbih, 50 bin TL'ye oyuncak alınmış

31 Mart seçimleriyle birlikte AKP’den devralınan belediyelerde halkın parasının keyfi ve lüks harcamalarla nasıl çarçur edildiğinin yeni bir örneği de Elazığ Yazıkonak belde belediyesinde görüldü.

Belediyeyi AKP’li başkan Aydın Ayaz’dan tam 10 milyon 500 bin TL borçla devralan Saadet Partili Hatif Çadırcı, belediye çalışması ile alakası olmayan giderleri eleştirerek, “200 bin TL’ye kayısı alımı olmuş, 50 bin TL’ye kumandalı araba alınmış, 50-80 bin TL kuyumcu giderleri var, 200 bin TL’ye giyim giderlerinin yanı sıra 21 bin TL’lik tespih gideri fatura edilmiş” dedi.

“Yazıkonak’ta bir korumuz yok. Ağaçlandırılmış bir yer yok.” deyip “Nereye gitti bu paralar?” diye soran Çadırcı, yapılan harcama kalemlerini şu ifadelerle sıralamaya devam etti:

“Giyim için 200 bin TL kadar harcanmış. Kumandalı, pilli oyuncaklara korkunç paralar harcanmış. 50 bin TL’den fazla. 200 bin TL’den fazla lokanta borcumuz var. İnternet üzerinden alışverişler, kayısı, hurma, lokum gibi ödenmemiş faturalar var. Aylık 70 bin TL’lik ödemesi olan bir beldenin kalkıp böyle abuk sabuk harcamalar yapmasının vicdanda, akılda, hiçbir yerde yeri yoktur”

‘BANYO’SUZ OLMUYOR

Evrensel‘in haberine göre Çadırcı, görevi devraldığında hiç kimsenin olmamasına da dikkat çekerek, görevi belediye çaycısından aldığını sözlerine ekledi. Çadırcı, makam odasının arkasında bulunan lüks banyoya da değinerek, “Makam odasının arkasında bir oda vardı. Sordular nedir bu oda diye. Ben herhalde arşiv odası falandır dedim. Kapıyı açıp baktım. Özel bir banyo olduğunu gördüm.” dedi.

31 Mart seçimleri öncesi kayyım yönetiminde olan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ve Sur Belediyesi’nde de yapılan büyük israflarla birlikte makam odasına lüks banyo yaptırıldığı ortaya çıkmıştı.