Ekşi Sözlük'ten ‘Yeni Zelanda’ paylaşımıyla ilgili açıklama

Yeni Zelanda’da bulunan camilerde yapılan katliamdan sonra Ekşi Sözlük’te bir kullanıcının konuya ilişkin açılan başlıkta yaptığı yorum tepki topladı. Ekşi Sözlük konuyla ilgili açıklama yaptı.

Ekşi Sözlük'ten ‘Yeni Zelanda’ paylaşımıyla ilgili açıklama

Yeni Zelanda’da bulunan camilerde yapılan katliamdan sonra Ekşi Sözlük’te bir kullanıcının konuya ilişkin açılan başlıkta yaptığı yorum tepkilere neden oldu. Yapılan paylaşımda “Videoyu izleyip keşke Türkiye’ye gelip bu cuma günü camileri temizlese diye iç geçirdim” ifadeleri yer aldı. Yapılan paylaşım tepkilere neden oldu ve Ekşi Sözlük bir açıklama yaptı.

Ekşi Sözlük yaptığı açıklamada kullanıcın hesabının kapatıldığını ve yapılan yorumun silindiği belirtilerek “Yeni Zelanda’da Cuma namazı sırasında gerçekleşen insanlık dışı terör saldırısını kınıyor; hayatını kaybedenlere rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Bu konuyla ilgili hakkımızda paylaşılan yalan ifadeler nedeniyle açıklama yapmak isteriz. Yeni Zelanda’da camiye saldırı başlığına yazılan kabul edilemez bahse konu entry, birkaç dakika içerisinde fark edilerek aynı dakikalar içerisinde silinmiş, entry’i yazan kullanıcının hesabı ise nefret söylemi sebebiyle kapatılmıştır.” ifadeleri yer aldı.