Eksen Makina'da direniş devam ediyor: Patrondan geri adım geldi

Eksen Makina'da çalışan işçilerin aylardır ödenmeyen ücretleri nedeniyle başlattığı direnişi devam ediyor. Sınıf Tavrı'nın da destek verdiği işçilerin etkili direnişi karşısında bugün patronla görüşme sağlandı.

Eksen Makina'da direniş devam ediyor: Patrondan geri adım geldi

Gebze Tavşanlı Kömürcüler Organize Sanayi Bölgesindeki (OSB) Eksen Makina’da çalışan işçilerin aylardır ödenmeyen ücretleri nedeniyle başlattığı direnişi devam ediyor.

Arçelik ve Arzum gibi markalar için küçük ev aletleri üretimi yapılan fabrikada patronun “kriz” bahanesiyle bir süredir üretim yapılamazken işçiler, alacaklarının ödenmesini istiyor.

Dün fabrika önünde gelen işçiler haklarını bir an önce verilmesi talebiyle patronla görüşmek için gün boyu işyerini terk etmeme eylemi yapmıştı.

Sınıf Tavrı’nın da destek verdiği işçilerin etkili direnişi karşısında bugün patronla görüşme sağlandı.

İşçilerin temsilcileriyle yapılan görüşmede ücretlerin önümüzdeki hafta ortasına kadar tamamının yatırılacağı taahhüt edildi.

İşçiler ise haklarını alana kadar mücadeleyi bırakmama kararlılığıyla görüşmeden ayrıldı.

GENEL MÜDÜR DALGA GEÇİYOR

Aylardır ücreti ödenmeyen Eksen Makina işçilerinden birinin patronla görüşme öncesi içinde bulunduğu durumu anlattığı sözleri de, işçilere yaşatılan mağduriyetin boyutunu özetleyen nitelikte. 6 yıldır Eksen Makina’da çalıştığını söyleyen kadın işçi, maddi durumunun elvermemesi nedeniyle bu soğukta oğlunun botlarını giydiğini belirtirken, “Genel müdürümüz bizimle alay geçiyor. İçeride sıcakta otururken bizi dikkate dahi almıyor. Bu katlanılacak bir durum değil.” dedi. Çok kötü şartlarla karşı karşıya kaldıklarını ifade eden işçi, mücadelelerine destek verilmesi çağrısı yaptı.

Eksen Makina işçilerinin tepkisi Sınıf Tavrı’nın sosyal medya sayfalarında yer aldı: