İmamoğlu açıkladı: Kanal İstanbul'dan çekiliyoruz

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'a iftira atıldığını ve kendine desteklerinin tam olduğunu söyledi.

İmamoğlu açıkladı: Kanal İstanbul'dan çekiliyoruz

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İBB’de 6 aylık çalışma dönemiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Ekrem İmamoğlu, Adalar’da faytonların kalkacağını açıkladı. ”Faytoncularla görüşülüyor. Yaz aylarından itibaren ulaşım elektrikli ve lastikli araçlarla yapılacak. Fayton kalkıyor.” diyen İmamoğlu, “Adalıların talebi üzerine 35 tane turistik ve simgesel fayton hizmeti için görüşme sürüyor” açıklamasında bulundu.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’a yönelik rant ve rüşvet suçlamasıyla ilgili konuşan İmamoğlu, “Bu saldırı Ankara’da gelenek haline geldi. Sindirme politikalarını ortaya koyarak bir gelenek ortaya konmuş. Bu açıkçası acıyla izlediğimiz bir süreç. Milyonlarca kişinin oy verdiği Mansur Yavaş’la ilgili bu olayı kınıyorum. Mansur Yavaş’ın her zaman yanında olduğumuzu ifade edelim.” dedi.

KANAL İSTANBUL KARARI

Kanal İstanbul’un ÇED raporunun onaylanmasına ilişkin konuşan İmamoğlu, “2018’de Kanal İstanbul için imzalatılmış olan İSKİ işbirliği anlaşmasından çekiliyoruz. Kanal İstanbul ile ilgili toplantıyı Çarşamba günü yapacağız. Şimdiye kadar yapılan açıklamalar ‘Kazmayı vuruyoruz, projeye başlıyoruz’ vs. Bizi ikna et ya, Kanal İstanbul’un ne kadar malolacağını bile bilmiyorlar. Ya çıkın bir açıklayın. Akılla açıklayın, aksi taktirde dua etmeye devam edeceğim: Allah akıl versin. Son olarak şunu söyleyeyim: İstanbul’un geleceğini bir avuç macerapereste bırakmayacağız. İstanbul’u onlara bırakmayan İstanbullular da buna izin vermez ” dedi.