Ekrem İmamoğlu, İstanbul'daki son oy farkını açıkladı

31 Mart'ta İstanbul seçimlerini kazanan ancak AKP'nin üst üste yaptığı itirazlar nedeniyle mazbatasını alamayan Ekrem İmamoğlu, gelinen son durumu açıkladı.

Ekrem İmamoğlu, İstanbul'daki son oy farkını açıkladı

Resmi olmayan seçim sonuçlarına göre İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerini AKP’nin adayı Binali Yıldırım’ın önünde tamamlayan Ekrem İmamoğlu, bu sabah Fox TV’de yayımlanan Gazeteci İsmail Küçükkaya’nın sunduğu Çalar Saat programına katıldı.

İmamoğlu, İstanbul’da şu ana kadr 119 bin 652 geçersiz oyun sayıldığını, 17 ilçede sayımın sonuçlandığını söyleyen İmamoğlu, “Aradaki fark 18 bin 742” dedi.

İmamoğlu, “Türkiye size tanımıyordu, şaşkın mısınız?” sorusuna yanıt verirken “Şaşkın değilim. Çünkü biriktirmiş insanlarız. Ben 48 yaşındayım, bu arada iç dünyan bana çok genç olduğunu söylüyor. 48 yıl ciddi bir birikim. Atatürk Samsun’a çıkmaya karar verdiği zaman 38 yaşındaydı. Bazen sorumluluk almak gerekiyor.” dedi.

İmamoğlu şu ifadeleri kullandı:

“Her şey bir deneyimdir. Yarınlarda yanlış yapmamak adına bir deneyim. sürece katkı veren avukatlarımıza, çalışanlarımıza, kadınlara, gençlere teşekkür ediyorum. Keşke bu süreç uzamasaydı. 17 ilçe sonuçlandı. 18 bin 742 aradaki fark. 119 bin 652 geçersiz oy sayıldı. 785 oy benim adıma geçerli hale getirildi. Aradaki fark 1389.”