Ekrem İmamoğlu, İstanbul depremiyle ilgili açıklamalarda bulunuyor

Ekrem İmamoğlu, İstanbul depremiyle ilgili canlı yayında açıklamalarda bulunuyor. Açıklamasında şu ifadeleri kullandı: "99 depreminde kayda geçirilen 470 alanın sadece 77'si kalmış durumda".

Ekrem İmamoğlu, İstanbul depremiyle ilgili açıklamalarda bulunuyor

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bugün yaşanan 5,8 büyüklüğündeki İstanbul depremine dair açıklamalarda bulunuyor.

Ekrem İmamoğlu’nun açıklamalarından satır başları şöyle:

Hepimize geçmiş olsun. İyi akşamlar diliyorum.

(Deprem hazırlığı hakkında soru) Öncelikle şanssızlık olarak tanımlamıyorum. Önemli ve değerli ikaz olduğunu düşünüyorum. Bizim bu ikazı fırsata çevirme zorunluluğumuz var.

Depremin İstanbul’un en mühim meselesi olduğunu anlatmaya çalıştım.

Hissederek söylüyorum önceliğimiz deprem olmalı.

Yoldaydım, tören için havaalanındayken Ankara’ya gidiş için geri döndüm. Konuşacağımız konular, çözeceğimiz sorunlar bunlar.

Milletçe çoğu zaman öncelikli olmayan konularla günlerimizi heba ediyoruz.

Kısaca değerlendirmek isterim: Deprem denince hocalarımızın vermiş olduğu mesajlar çok önemli.

Kıymetli bilim insanlarından dinlediğimiz ve dinleyeceğimiz gereği İstanbul dün akşam nasıl bir risk taşıyorsa İstanbul bu akşam da taşıyor.

Hemşehrilerimizin bakması gereken husus sağlam bir yapıda oturuyor muyum otur muyor muyum?

99 depremi İstanbul’a depremi öğretti. “Aaa deprem varmış” diyen bir topluma döndük. Hadi vatandaş unuttu hoş gerelim. Kurumlar unuttu, belediyeler unuttu. Başka bir dünyaya dönüştü İstanbul. 99 depreminden sonra sordum arkadaşlarıma. 470 büyük alanlar tespit edilmiş, kayda geçirilmiş. O tarihte kayda geçirilen toplanma alanlarının sadece 77’si kalmış. Yapıya dönüşmüş başka fonksiyonlara dönüşmüş. Hafızamızı tazelediğimizde neye dönüştüğümüzü hepimiz görüyoruz.

Cumhurbaşkanı Yardımcımız Fuat Oktay Başkanlığı’nda AFAD’ın toplantısına katıldık. Fuat Bey fırsata çevirmiş. Çok iyiydi. Herkesin hazırlığını sorguladı. Değerliydi. Yaptığımız simülasyon değerli ama depremden sonrası. Ondan sonrası afeti yönetme ile ilgili.

Benim belediye başkanı olarak en büyük sorumluluğumu deprem olana kadar yapılacaklar. Şanssızlığım şu olabilir: Deprem geç gelsin, daha fazla hazırlık yapalım daha dua ettim. Gerçekten büyük işimiz var.