Eğitimde son durum: Öğretmen derste öğrenciyi kefenleyip 'öbür dünya'ya gönderdi!

Balıkesir’deki bir lisede din kültürü öğretmeni, öğrencilere "uygulamalı ahiret hayatı" verip sınıfa kefene sardırdı, mezarlığa götürdü.

Eğitimde son durum: Öğretmen derste öğrenciyi kefenleyip 'öbür dünya'ya gönderdi!

Balıkesir’deki 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Bekir Çete, öğrencilere “ahiret hayatı” öğretme iddiasıyla skandal bir uygulamaya imza attı.

Öğretmen Çete, derste bir öğrenciyi sınıfa getirilen mahalle imamıyla birlikte kefene sarıp kendince “öbür dünya”ya gönderdi.

Aynı zamanda Suriye’de cihatçılara destek organizasyonlarıyla bilinen İHH’nın da bölge yöneticisi olduğu öğrenilen Çete, eğitimde gericiliğin geldiği akıl almaz noktayı gözler önüne seren bu olayı bir de sosyal medya hesabından paylaştı.

Çete paylaşımında, “Bugün, dersimizde bir öğrencimizi ölmeden öldürdük Ve kefenleyip, manevi olarak ömür dünyaya gönderdik. Bu aşamada Kasaplar Cami İmam Hatibi Cengiz hocama da teşekkür ediyorum. Ölümü, yeniden taa içimizde ve yanımızda hissettik” dedi.

MEZARLIĞA DA GÖTÜRMÜŞ

Öğretmen Çete’nin öğrencileri “ahiret hayatı”nı göstermek için mezarlığa götürdüğü de ortaya çıktı. Öğretmenin Facebook sayfasında, geçtiğimiz Eylül ayında yaptığı paylaşımda, öğrencileri Balikesir Bağçeşme mezarlığına götürüp burada “ders” işlediği görülüyor.

Çete burada yapılanı da sosyal medya sayfasında “Bugün 11.sınıf öğrencilerimize, Ahiret hayatı kokusunu, Balıkesir Başçeşme Mezarlığı’nda işledik. Hayatın en gerçek olayı olan eğitimi hatırlattım” ifadeleriyle açıklıyor.

SORUŞTURMA TALEBİ

Sözcü‘de yer alan habere göre, Eğitim-İş Balıkesir İl Başkanı Mustafa Demiralp, Çete için şunları söyledi:

“Din Öğretmeni Bekir Çete aynı zamanda Balıkesir İHH Temsilcisi. Eğitim mevzuatına aykırı davranışlarından, daha önce de geçirdiği soruşturmalar var. Eğitim İş olarak, biz daha önce de şikayet ettik. Ancak, basit disiplin cezalarıyla geçiştiriliyor. Sakarya İHH Temsilcisi’ne, ders saatinde seminer verdirdiği için önceki yıl tarafımızdan yapılan şikayetle ilgili de disiplin soruşturması geçirdi.”

Bekir Çete’nin korunduğunu düşündüklerini belirten Demiralp, “Şimdi de derste imamı çağırıp, öğrenciyi sınıfın ortasında masasında güle oynaya kefenletmiş. Bu müfredatta yok. Burası bir Anadolu lisesi. Bu çocukların psikolojisi ne olacak? Ailelerden habersiz çocukları okul dışına çıkarıyor. Kafasına göre ders yapıyor. Anne-babalar çok tepkili. Eğitimciler olarak biz artık ne diyeceğimizi bilmiyoruz. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a gereğini yapması için sesleniyoruz”

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Balıkesir Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Altıeylül 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni B.Ç’nin, 11. sınıfta okuyan bir öğrenciyi kefenleyerek ders anlattığı ve bunu sosyal medyadan paylaştığı iddiasıyla Balıkesir Valiliğince inceleme başlatıldığı belirtildi.